Založ si blog

Princ Charles, Tom Hanks… keď ani bohatstvo a sláva nepomôžu

Čo majú spoločné Princ Charles, Tom Hanks, Idris Elba, Plácido Domingo, herečka Debi Mazar, moderátor Andy Cohen alebo Bond Girl Olga Kurylenko? Bohatstvo a slávu. Avšak ani jedno z toho je neuchránilo pred koronavírusom. Prečo?

Pozastavená letecká prevádzka, ľudia uzavretí vo svojich domovoch, v mnohých krajinách zákaz vychádzania, kolabujúce trhy a ekonomiky sveta v čoraz väčších problémoch.

Exponenciálny nárast nakazených, preťažené nemocnice a pohrebné služby nezvládajúce nápor tých, ktorí boj s koronavírusom prehrali.

Toto všetko sa nevyhýba žiadnej krajine ani zvučným menám VIP osobností, ľuďom o ktorých by sme si mohli myslieť, že majú prostriedky na účinnú ochranu pred pandémiou.

Príroda nám ukazuje prepojenie a rovnosť nás všetkých.
Bohatstvo, sláva, spoločenské postavenie, uznanie a množstvo ďalších spoločenských či ekonomických hodnôt, ktoré sme definovali, sa teraz búra ako domček z kariet. Stovky rokov vznikali politické, mocenské či iné riadiace štruktúry, a to všetko sa teraz ako mávnutím prútika vďaka koronavírusu postupne rúca. Vlastne sa nie je ani čomu čudovať.

Vývoj našej spoločnosti začal a pokračuje v rozpore s prírodnými princípmi. Celá naša realita je postavená na rovnosti, harmónii spojenia všetkých častí celku do jedného vyváženého integrálneho systému. Všetko je navzájom spojené a každý prvok musí fungovať v prospech celku.

V prírode nie je niečo dôležitejšie viac a niečo menej. To len ľudská spoločnosť, rozvíjajúca sa skrze naše egá, ktorá stavia do popredia záujmu seba a získanie výhod nad ostatnými pre svoj vlastný prospech, nás rozdeľuje. Slávni, bohatí, privilegovaní, VIP, chudobní, nedôležití, Postrádateľní atď.

Túto „hru“ nám príroda tolerovala dosť dlho, ale teraz hra končí. Zákon prírody o rovnosti a harmónii platí pre všetkých, vždy a vo všetkom. Všetci žijeme na rovnakej planéte a musíme dodržiavať prírodné zákony, nemôžeme si vymýšľať svoje. Preto koronavírus spôsobuje takú paniku, nikto sa neschová do bunkrov, na žiadne izolované ostrovy.

Máme príležitosť pochopiť odkaz od prírody a zmeniť svoje správanie. Opustiť sústredené správanie na seba a zamerať sa na potreby druhých. Tak, ako sa správame k členom svojej rodiny, rovnakým spôsobom sa musíme správať k svojim susedom, ku všetkým ostatným ľuďom. Utópia? Možno to niekomu tak znie, ale budeme vo svojich domovoch „sedieť“ tak dlho, kým nepochopíme, že nastal čas zmeniť sa. Zmeniť náš prístup k prírode a k sebe navzájom. Len tak budeme môcť pokračovať v živote na našej planéte. Nejde o to, kto je slávny, bohatý, ide o to, ako pomôcť druhým ľuďom a ako žiť v prospech celej prosperujúcej spoločnosti.

Paradigma doby sa menia. Pôvodný: „Hlavne nech sa mám dobre ja“ na „Keď bude spoločnosť prosperovať a každý sa mať dobre, potom sa budem mať dobre aj ja“.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219850x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu