Prečo nie je blížiaca sa kríza príležitosťou ku zbohatnutiu?

4. septembra 2020, Vladimir Böhm, spoločnosť

Po stáročia platilo pravidlo, že kríza bola príležitosťou na zbohatnutie. V minulosti v čase kríz zbohatlo najviac ľudí. Jedni chudli a predávali svoje majetky, druhí nakupovali a bohatli. Prečo nasledujúca kríza bude iná a nikto nezbohatne?

Príroda postrkuje ľudstvo pomocou korekcie vo forme koronavírusu do poslednej vývojovej fázy človeka, ktorej cieľom je zmena egoistickej podstaty človeka na altruistickú.

Príroda od nás vyžaduje, aby sme s ňou boli ekvivalentní. V prírode je harmonicky prepojená každá časť s druhou a funguje v prospech celku. Toto smerovanie prírody prebieha už takmer 6000 rokov a aj my sme tlačení k tejto zmene. Pretože ju nechceme vykonať dobrovoľne sami, sme postrkovaní pomocou prírodných katastrof, kríz a vojen.

Sme poslednou generáciou, počas ktorej sa táto zmena uskutoční, či chceme alebo nie. Koronavírus ako biologický program prírody, odstráni všetko čo má egoistický základ. Egoistické medziľudské vzťahy, spoločnosti, vládne zriadenia, jednoducho všetko, čo nemá za cieľ podporovať plnohodnotný život každého človeka na zemi, bude koronavírusom odstránené.

Už teraz sme svedkami uzatvárania spoločností, ktoré produkujú nadbytočné a nepotrebné veci, a tento trend bude pokračovať.

Na tejto kríze, ktorá bude míľnikom vo vývoji ľudstva, už nikto nezbohatne. Dostávame príležitosť aktívne sa zapojiť a premýšľať, ako každý z nás môže pomáhať druhým ľuďom a prospievať celku spoločnosti. V tom tkvie naše budúce spoločné bohatstvo, ktoré bude vychádzať nie z peňazí, ale z harmonických vzťahov medzi ľuďmi.