Založ si blog

Lockdown = zníženie šírenia nákazy, otvorenie = nárast a stále dokola, prečo?

Pokiaľ sa pozrieme na prvú vlnu a priebeh druhej vlny  je jasné, že následkom uzavretia všetkého dochádza v každej zemi k zníženiu nárastov nakazených. Ale, čo sa opäť stane po otvorení ekonomiky?

Zníženie, nárast a stále dokola

Zdá sa, že sa svet do začarovaného kruhu a môžeme v ňom zotrvať niekoľko cyklov. Uzavretie zeme po ekonomickej stránke, obmedzenie stretávania ľudí, prinesie zníženie nárastu chorôb, ale nevyrieši samotný koronavírus.

Hráme o čas. Koľko kôl, ešte potrebujeme než sa začneme zaoberať skutočnou príčinou vzniku koronavírusu? Je naivné prehlásiť koronavírus za uniknutú mutáciu z tajných laboratórií a čakať na liek, ktorý uzdraví celú populáciu.

Skutočný dôvod koronavírusu

Pokiaľ sú ľudia zatvorení doma, vírus sa nešíri. Pokiaľ sa začneme stretávať, prípady nakazených opäť narastajú. Je to veľmi účinný a jednoduchý odkaz prírody ľuďom. Príroda nám ukazuje, aké sú zlé naše medziľudské vzťahy, keď sa vzájomne ľudia využívajú a preto nás pomocou vírusu od seba separuje.

Dáva nám čas, aby sme si uvedomili, že nemôžeme takto žiť, využívať druhých vo svoj prospech, drancovať planétu a prírodné zdroje. Preto nás pomocou vírusu oddelila a oddelí opakovane na tak dlho, pokiaľ nezmeníme svoj prístup k prírode ak druhým ľuďom.

V skutočnosti nie je iný liek na koronavírus len ten, že sa začneme k druhým správať rovnako ako k členom vlastnej rodiny. Mudrci povedali, „miluj blížneho svojho ako seba samého“. V tejto vete je zakódovaný najvyšší prírodný zákon, ktorý opisuje princíp fungovania prírody:

Všetky časti v prírode sú navzájom prepojené do jedného harmonického celku a fungujú v jeho prospech. Inými slovami – musíme vytvárať také vzťahy medzi ľuďmi, ktoré budú založené na pomoc druhým a taktiež k pozitívnym myšlienkam v prospech druhých ľudí. Nevyužívať druhých, nerozvíjať nenávisť a presadzovať vlastné záujmy.

Možno sa smejete, a hovoríte si, že je to naivné. To je zákon prírody, ktorého sme súčasťou. Princípy prírody musíme dodržiavať, príroda nás k tomu donúti. Možno budeme potrebovať ďalšiu tretiu, či štvrtú vlnu alebo dokonca piatu, aby sme pochopili tento zákon a potom zmeníme naše správanie.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220586x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu