Založ si blog

Podporovať migráciu a utečencov? – Áno, ale inak ako doteraz

Celosvetová situácia s migráciou utečencov sa vyostruje. Európa sa obáva ďalšej migračnej vlny z moslimských krajín a v USA diskutujú koľko afganských utečencov prijať.

Z viacerých príkladov vo svete pozorujeme, že migrácia utečencov nie je v iných krajinách podporovaná, práve naopak.

Migranti si budujú enklávy s vlastnými zákonmi a zvykmi. Odmietajú prijať zvrchovanosť krajiny, v ktorej sa nachádzajú. Vo chvíli, kedy nedostanú podporu pre to, čo chcú, demonštrujú za „ľudské práva“ a srdce vrúcnymi prehláseniami nútia vlády danej krajiny splniť ich požiadavky. Tie často pod nátlakom svetovej mienky ustupujú a plnia nezmyselné požiadavky migrantov.

Vzniknutá situácia následne zvyšuje nenávisť k prijatiu migrantov zo strany obyvateľov danej krajiny. Môžeme to prirovnať k sudu so strelným prachom, ktorý sa chystá k výbuchu v mnohých krajinách a môže viesť až k úplnému rozpadu Európy.
Nepomôže ani integračný program. Musíme si uvedomiť, že sa nedá spojiť odlišné kultúry, viera a životný štýl.

Ako správne pomôcť druhým ľuďom v núdzi?

Pomáhať ľuďom musíme správnym spôsobom. Nepomôže migrantom tak, že sa ich budeme snažiť integrovať v inej krajine. Každý národ dostal svoju zem, špecifické rysy, kultúru, náboženstvo a každý národ je odlišný, preto, aby žil presne na tom mieste planéty, kde práve žije.

Pozorujeme v televízii utečencov na lodiach, či v internačných táboroch? To je jasný odkaz vláde každej krajiny, svetovým spoločenstvám, a aj každému občanovi. „Zlyhali ste, boli ste ľahostajní k osudu druhých ľudí a teraz za to zaplatíte a cena bude pre každého z nás veľmi vysoká“.

Nemôžeme chcieť iba brať z každej krajiny to, čo potrebujeme, ale musíme byť i zodpovední za pomoc voči občanom danej krajiny. Vlády a svetové spoločenstvá musia vybudovať v chudobných a politicky destabilizovaných krajinách systém rozvoja obyvateľov, aby vedeli žiť v krajine, v ktorej sa narodili.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220609x
Priemerná čítanosť článkov: 2536x

Autor blogu