Založ si blog

Ako a prečo začať mať rád niekoho koho nenávidím?

Prečo niekoho nenávidíme? Možno nám niekto urobil niečo, čo nás zranilo, čo sa nás hlboko dotklo, možno sme si niečo urobili vzájomne. Ako prekonať nenávisť ku druhému?

Skúste ho mať radi, vnútorne objať

Bez ohľadu na to, čo sa stalo, skúste nenávisť nahradiť láskou. Vo chvíli, keď na danú osobu myslíte, miesto vnútorného stavu nenávisti myslite na dotyčného človeka s láskou. Že je to nemožné, ťažké a nechcete?

Áno, je to naša prirodzenosť odmietať druhých, považovať sa za lepších, spravodlivejších, ale práve týmto krokom sa môžeme pozdvihnúť nad našu prirodzenosť, nad naše ego, ktoré poškodzuje všetky naše vzájomné medziľudské vzťahy.

Čo sa stane, keď tak urobíme?

Skúsiť druhého vnútorne objať a nenávisť nahradiť láskou. Týmto vnútorným krokom aktivujeme pozitívnu silu prírody, ktorú môžeme nazvať absolútnou láskou a pokročíme vo svojom vývoji, stávame sa skutočným človekom.

Čím viac takýchto pozitívnych vnútorných premien voči druhým ľuďom vytvoríme, tým viac pozitívne ovplyvníme vývoj všetkých udalostí vo svete. Všetko, čo sa vo svete deje a považujeme za zlé, kríza, nešťastie atď., je len výsledkom reakcie prírody na naše negatívne ľudské vzťahy.

Týmto vnútorným krokom, zámerom máme možnosť zmeniť seba, naše medziľudské vzťahy a tým všetko, čo sa deje v našom okolí a vo svete.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219668x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu