Založ si blog

Prečo sa nedarí ľudstvu dosiahnuť harmónie a lásky medzi sebou?

Dokonalosť prírody je postavená na spojení protikladov. Svetlo a tma, teplo a zima, … a tak by sme mohli pokračovať vo výpočte protikladov, ktorých spojenie v prírode vytvára funkčný dokonalý mechanizmus našej planéty. Stačí prísť do prírody a každý je ohromený jej krásou a harmóniou – hory, voda, lesy, zvieratá. Kľúč krásy a harmónie je postavený na spojení sa všetkých odlišných častí do jedného celku.

Prečo sa ľudstvu nedarí dosiahnuť harmóniu?

Rovnakú odlišnosť sme všetci ľudia dostali do vienka v rôznej podobe. Rôzne farby pleti, vyznania a presvedčenia, rôzne životné hodnoty a ciele. Bohužiaľ, nekonáme podľa vzoru prírody, nespájame sa nad týmito rozdielmi, ktoré v každom národe a v človeku sú.

Preto sú na svete vojny, krízy a utrpenie. Nechceme vypočuť prírodu, rešpektovať ostatných a naše vzájomné odlišnosti na všetkých úrovniach.

Nasledovať prírodu a jej zákony

Rovnako tak ako všetky protiklady v prírode vytvárajú krásny a dokonalý svet v ktorom žijeme, tak aj protiklady ľudí majú potenciál vytvoriť rozmanitú, krásnu a prosperujúcu spoločnosť, a to prostredníctvom nášho spojenia.

Ako môže každý prakticky ihneď začať?

Mudrcmi je povedané: „Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili tebe.“ Ak pomocou tejto vety skontrolujeme naše myšlienky, a tým potom ovplyvníme naše činy, celý svet posunieme k lepším zajtrajškom pre všetkých.

To se mám ještě ve čtyřiceti bát “Co mi na to řeknou rodiče?

05.06.2024

Tento týden jsme na konzultaci během pobytu ve tmě, řešili téma, které není vůbec neobvyklé. Martin ve svých čtyřiceti letech žije téměř spokojený život. Má práci, rodinu, své záliby a jediné, co mu přináší v životě starosti a stres, jsou pravidelné týdenní setkání s jeho rodiči. Každou sobotu bere svoji ženu a děti a jedou na rodinný sobotní oběd. Už [...]

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. mistovsrdci.cz Věnuji se tématům: Posílení sebevědomí, Poslání a seberealizaci člověka, Smyslu života. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 223557x
Priemerná čítanosť článkov: 2512x

Autor blogu