Založ si blog

Prečo sa nedarí ľudstvu dosiahnuť harmónie a lásky medzi sebou?

Dokonalosť prírody je postavená na spojení protikladov. Svetlo a tma, teplo a zima, … a tak by sme mohli pokračovať vo výpočte protikladov, ktorých spojenie v prírode vytvára funkčný dokonalý mechanizmus našej planéty. Stačí prísť do prírody a každý je ohromený jej krásou a harmóniou – hory, voda, lesy, zvieratá. Kľúč krásy a harmónie je postavený na spojení sa všetkých odlišných častí do jedného celku.

Prečo sa ľudstvu nedarí dosiahnuť harmóniu?

Rovnakú odlišnosť sme všetci ľudia dostali do vienka v rôznej podobe. Rôzne farby pleti, vyznania a presvedčenia, rôzne životné hodnoty a ciele. Bohužiaľ, nekonáme podľa vzoru prírody, nespájame sa nad týmito rozdielmi, ktoré v každom národe a v človeku sú.

Preto sú na svete vojny, krízy a utrpenie. Nechceme vypočuť prírodu, rešpektovať ostatných a naše vzájomné odlišnosti na všetkých úrovniach.

Nasledovať prírodu a jej zákony

Rovnako tak ako všetky protiklady v prírode vytvárajú krásny a dokonalý svet v ktorom žijeme, tak aj protiklady ľudí majú potenciál vytvoriť rozmanitú, krásnu a prosperujúcu spoločnosť, a to prostredníctvom nášho spojenia.

Ako môže každý prakticky ihneď začať?

Mudrcmi je povedané: „Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili tebe.“ Ak pomocou tejto vety skontrolujeme naše myšlienky, a tým potom ovplyvníme naše činy, celý svet posunieme k lepším zajtrajškom pre všetkých.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220596x
Priemerná čítanosť článkov: 2536x

Autor blogu