Založ si blog

Človek nebol stvorený pre prácu, prichádza čas zmien

Každý deň osem až desať hodín v práci, k tomu aj niekoľko hodín cestovania v kolónach alebo v hromadnej doprave, potom nakupovať, upratať, postarať sa o deti … a každý deň dookola. Vidina dovolenky dvakrát do roka a k tomu pár radosti vo forme zážitkov a odmeny … to je naozaj to, prečo bol človek stvorený?

Vymenili sme život za prácu
Človek nebol stvorený preto, aby celý deň pracoval, a potom peniaze utratil za veci, ktoré nakoniec spotrebuje alebo za pár rokov vyhodí, a v tomto kruhu strávil celý život. Keď sme neboli stvorení pre prácu, pre čo teda, čo je zmyslom nášho života?

Cieľom a zmyslom života človeka je, aby dosiahol a rozpoznal vyššiu silu prírody, ktorá nás vytvorila. V praxi to znamená dosiahnuť harmonický stav a spolužitie s ostatnými ľuďmi a s prírodou samotnou. Vytvorením tejto harmónie medzi ľuďmi a prírodou rozkryjeme v našich vzťahoch vyššiu silu prírody, nazývanou tiež absolútna láska.

Pracovať pre dosiahnutie tohto cieľa, nie pre prácu
Človek musí samozrejme pracovať preto, aby si zaistil nevyhnutne potrebné prostriedky pre svoj plnohodnotný život a zabezpečil rodinu, ale zvyšok energie a úsilia je potrebné vynakladať na dosiahnutie cieľa a zmyslu života, nie pre „pracovanie a materializovanie nadbytočných potrieb“.

Doba zmeny a odhalenie cieľa a zmyslu života
V dnešnej dobe prechádzame vďaka koronavírusu obdobím zmien. Všetky nadbytočné Business, výroby a služby budú pod tlakom prírody uzavreté. Ruka v ruke s nastupujúcou automatizáciou a robotizáciou dôjde k masívnemu úbytku pracovných miest.

Netreba sa týchto zmien báť, ale pochopiť ich a pomocou vzdelávania rozvíjať spoločnosť tak, aby sa každý človek začal učiť o skutočnom cieli a zmysle života, prečo tu sme a kam kráčame. Pri tom bude stačiť pracovať pár hodín denne pre zabezpečenie plnohodnotných potrieb človeka.

PS: Akokoľvek sa vám môže zdať tento článok kontroverzný a akokoľvek je náš súčasný spôsob života vzdialený tomu, čo nás čaká, skúste si položiť otázku a odpovedať do komentárov: „Čo je zmyslom vášho života, prečo ste tu?“

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

zubár, zuby, zubný kaz,

Dolinková sa chystá šetriť na pacientoch. Zdravý chrup sa stáva výsadou bohatých

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

Ján Mazák

Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka z jej čela, zo zasadnutia odišiel

16.04.2024 16:58

Návrh podalo sedem členov Súdnej rady pre podozrenie zo zneužitia funkcie, čo Mazák považuje za nepravdu.

Dlhé diely / Karlova Ves /

Nepriateľ zelene v Karlovej vsi? Bratislavskú mestskú časť trápi poškodzovanie stromov

16.04.2024 16:46

Na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzoval zdravé dreviny, upozorňovala mestská časť napríklad aj vlani v máji.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220439x
Priemerná čítanosť článkov: 2534x

Autor blogu