Založ si blog

Účinný liek na koronavírus nie je v tabletke, ale v pochopení príčiny

Po celom svete sa lekári snažia nájsť vakcínu proti koronavírusu. Vo chvíli, keď sa objaví vakcína, vznikne ďalšia mutácia vírusu, pre ktorú bude ešte ťažšie nájsť ďalšiu vakcínu a tak to bude neustále pokračovať. Boj proti koronavírusu nevyhráme, pokiaľ nepochopíme jeho skutočnú príčinu.

Koronavírus je biologický program prírody, prostredníctvom ktorého nás príroda núti, aby sme sa ako ľudstvo vyvinuli na ďalší vývojový stupeň. Príroda je jeden prepojený integrálny systém, v ktorom musia byť všetky časti harmonicky prepojené do jedného celku.

Každá časť v prírode na úrovni kamennej, rastlinnej a zvieracej musí svojím správaním podporovať harmóniu a súčinnosť celého systému. To funguje na všetkých úrovniach, až na človeka. Človek je egoistický a zaujíma sa primárne o svoj vlastný profit na úkor ostatných.

Tým porušuje rovnováhu a vývoj v prírode. Práve prostredníctvom koronavírusu príroda tlačí ľudstvo, aby opustilo egoistické správanie a začlenilo sa do systému prírody. Nesmieme využívať druhých ľudí vo svoj prospech, produkovať nadbytočné výrobky, drancovať planétu.

Cieľom zmien, kam nás koronavírus tlačí, je postúpiť na novú úroveň – stať sa skutočným človekom, byť zapojený do rozvoja spoločnosti a podporovať jej rozvoj tak, aby mal každý človek zabezpečené svoje základné životné potreby.

Rovnako ako keď rodičia požadujú určitú prácu po svojom dieťati, má dieťa voľbu, či to urobí po dobrom alebo po zlom, tak i po nás príroda požaduje túto zmenu v každom z nás. Na nás je voľba, či sa budeme dobrovoľne podieľať na tejto zmene alebo pomocou koronavírusu a ďalších kríz nás k tomu dovedie.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

fico, kaliňák

Fico a Kaliňák na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavujú alternatívu ruského plynu, aj biznis so zbraňami

07.05.2024 10:25

Aktualizujeme Hlavným dôvodom premiérovej prvej zahraničnej návštevy mimo Európy má byť plyn. Druhým obchodné príležitosti, ktoré autokratický režim prináša.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

Si Ťin-pching: Neočierňujte Čínu v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Rusku zbrane nedodáme

07.05.2024 10:20

Čína aj Francúzsko vyzvali na prímerie počas letných olympijských hier.

Pulitzer, Jevgenija Kara-Murza

Vyhlásili laureátov Pulitzerových cien. Jednu z nich získal aj väznený ruský opozičný politik

07.05.2024 10:18

Hlavnú Pulitzerovu cenu za novinársku prácu získali reportéri za odhalenie aféry na najvyššom súde USA.

nôž, krv, zranenie

Útočník v nemocnici v Číne zabil alebo zranil najmenej desať ľudí

07.05.2024 10:00

Útočníka, ktorý bol ozbrojený nožom, podľa týchto správ zadržali.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221869x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu