Založ si blog

Ako a prečo začať mať rád niekoho koho nenávidím?

Prečo niekoho nenávidíme? Možno nám niekto urobil niečo, čo nás zranilo, čo sa nás hlboko dotklo, možno sme si niečo urobili vzájomne. Ako prekonať nenávisť ku druhému?

Skúste ho mať radi, vnútorne objať

Bez ohľadu na to, čo sa stalo, skúste nenávisť nahradiť láskou. Vo chvíli, keď na danú osobu myslíte, miesto vnútorného stavu nenávisti myslite na dotyčného človeka s láskou. Že je to nemožné, ťažké a nechcete?

Áno, je to naša prirodzenosť odmietať druhých, považovať sa za lepších, spravodlivejších, ale práve týmto krokom sa môžeme pozdvihnúť nad našu prirodzenosť, nad naše ego, ktoré poškodzuje všetky naše vzájomné medziľudské vzťahy.

Čo sa stane, keď tak urobíme?

Skúsiť druhého vnútorne objať a nenávisť nahradiť láskou. Týmto vnútorným krokom aktivujeme pozitívnu silu prírody, ktorú môžeme nazvať absolútnou láskou a pokročíme vo svojom vývoji, stávame sa skutočným človekom.

Čím viac takýchto pozitívnych vnútorných premien voči druhým ľuďom vytvoríme, tým viac pozitívne ovplyvníme vývoj všetkých udalostí vo svete. Všetko, čo sa vo svete deje a považujeme za zlé, kríza, nešťastie atď., je len výsledkom reakcie prírody na naše negatívne ľudské vzťahy.

Týmto vnútorným krokom, zámerom máme možnosť zmeniť seba, naše medziľudské vzťahy a tým všetko, čo sa deje v našom okolí a vo svete.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221811x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu