Založ si blog

Hej, koronavírus čo od nás chceš ? !

Počet nakazených koronavírusom dosahuje celosvetovo hodnoty takmer 450 000 ľudí. Prečo nám príroda poslala tento vírus? Je to katastrofa alebo príležitosť pre zmenu?

Ako každá minca tak aj tieto udalosti majú dve strany, dva možné uhly pohľadu. Z jednej strany kríza nevídaných rozmerov a ľudského utrpenia, ale zo strany druhej príležitosť k zmene nášho prístupu k životu.

Koronavírus nám pomôže zastaviť sa a začať robiť veci správne.
Ľudstvo sa dostalo do bodu, kedy už si sami nevieme pomôcť. Globálne otepľovanie, znečisťovanie planéty, ekologické katastrofy. Nedokážeme sa správne správať nielen k planéte ktorá je našim domovom, ale ani ako ľudia k sebe navzájom.

Vojnové konflikty medzi štátmi, produkcia nadbytku v niektorých rozvinutých krajinách a o pár tisíc kilometrov ďalej umierajú ľudia hladom.

Je úplne evidentné, že žiadna vláda ani svetové organizácie si za posledné desaťročie nevedeli s vyššie uvedenými problémami pomôcť. Všetko sa vďaka rozvoju našej civilizácie skrze náš egoistický prístup len zhoršuje a preto nám príroda posiela pomoc.

Pomoc, ktorá z nášho uhla pohľadu je katastrofou, ale vo výslednom efekte nás zastaví, umiestni do izolácie našich domovov a donúti nás prehodnotiť prístup k životu. Zastaví nás aby sme sa prestali naháňať za nezmyselnými vecami a donúti nás sa orientovať len na to čo je naozaj podstatné a dôležité pre život.

Ukáže nám, že pred prírodou sme si všetci rovní, žiadna rasa, žiadne hranice, žiadne sociálne rozdiely, koronavírus sa prenáša všade a nikto pred ním neutečie.

Máme príležitosť pochopiť túto situáciu a zmeniť svoj prístup k životu, k medziľudským vzťahom a k prírode samotnej. Prestať sa naháňať za ziskom a pôžitkom, ale vytvárať dobré medziľudské vzťahy a začať žiť v harmónii s prírodou.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219667x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu