Založ si blog

Finančná pomoc ľuďom od štátu? Áno, ale spolu so vzdelávaním.

Prísne opatrenia karantény, ktoré vlády po celom svete zaviedly, majú nielen pozitívny vplyv na obmedzenie šírenia koronavírus, ale aj negatívny dopad na finančnú situáciu občanov. Vlády si celkom iste zaslúži pochvalu za pomoc podnikom a snahu udržať zamestnanosť. Podporuju dokonca aj živnostníkov. Čo sa ale stane, keď prídu ľuďom peniaze na účty zdanlivo len tak, ako podpora?

Dostať peniaze, pritom byť doma a nemusieť nič robiť je celkom iste lákavá predstava. Kto by to nechcel? Ale pre občana a spoločnosť je toto deštruktívny prístup. Ak človek získa peniaze bez toho, aby vyvíjal nejakú činnosť, môže sa dostať do bodu, že nebude vedieť, ako naložiť so svojím voľným časom. A nielen to.

Ak človek nevidí v živote každý deň cieľ a zodpovednosť, môže mať pocit, že sa stáva nadbytočným a nepotrebným pre spoločnosť, čo môže skončiť katastrofou. Psychické problémy, depresie, samovraždy či veľa šialených strelcov vo svete malo ako spoločného menovateľa stratu zmyslu života, každodennej práce, pocitu potrebnosti a zapojenie sa v spoločnosti.

História ukazuje nielen negatívne príklady ľudí, ktorí prišli o prácu či o rodinu, ale aj zdanlivo šťastné udalosti v životoch tých, ktorí získali peniaze bez vlastného pričinenia. Dedičstvo alebo výhry v lotériách často vzali ľuďom prácu, dennú rutinu a vedomie dôležitosti pre spoločnosť, takže v konečnom dôsledku veľa z týchto šťastlivcov skončilo zle.

Určite nám nehrozí za štátne peniaze dva roky prázdnin a bezstarostnosť, ale spolu s finančnou pomocou by mala prísť k ľuďom i možnosť nového vzdelania. Naučiť ľudí, ktorí sú teraz doma a bez práce, ako sa zapojiť do spoločnosti v období po koronavíruse, ukázať im nové princípy vzťahov, ktoré v spoločnosti budú musieť vzniknúť, aby sme súčasnú krízu prežili bez následkov – to všetko je dôležité rovnako ako štátna finančná pomoc.

Cestou zabezpečenia vyššie uvedeného by mohlo byť napríklad obdržaní finančnej podpory spolu s odkazom – webovou adresou zrozumiteľného videokurzu, ktorého úspešným absolvovaním by vznikol nárok na ďalšie finančný príspevok od štátu.

Prijaté finančné prostriedky a s nimi spojené vzdelanie a nové zručnosti by sme mali po skončení súčasnej krízy spoločne uplatniť na dosiahnutie konkrétneho cieľa, ktorým bude spoločnosť fungujúca v harmónii s prírodou a vznik správneho prepojenia medzi všetkými ľuďmi, tak, aby každý mohol žiť život naplnený na všetkých jeho úrovniach.

Aké kurzy a znalosti by ste uvítali a čo sami môžete ponúknuť?
Než príde nové vzdelanie od štátu, môžeme začať sami ponúkať informácie a vzájomne sa cez internet vzdelávať napr. pomocou videokurzov. Aké kurzy by ste chceli absolvovať a aké znalosti môžete odovzdať druhým? Napíšte nám do komentárov!

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221642x
Priemerná čítanosť článkov: 2519x

Autor blogu