Založ si blog

Finančná pomoc ľuďom od štátu? Áno, ale spolu so vzdelávaním.

Prísne opatrenia karantény, ktoré vlády po celom svete zaviedly, majú nielen pozitívny vplyv na obmedzenie šírenia koronavírus, ale aj negatívny dopad na finančnú situáciu občanov. Vlády si celkom iste zaslúži pochvalu za pomoc podnikom a snahu udržať zamestnanosť. Podporuju dokonca aj živnostníkov. Čo sa ale stane, keď prídu ľuďom peniaze na účty zdanlivo len tak, ako podpora?

Dostať peniaze, pritom byť doma a nemusieť nič robiť je celkom iste lákavá predstava. Kto by to nechcel? Ale pre občana a spoločnosť je toto deštruktívny prístup. Ak človek získa peniaze bez toho, aby vyvíjal nejakú činnosť, môže sa dostať do bodu, že nebude vedieť, ako naložiť so svojím voľným časom. A nielen to.

Ak človek nevidí v živote každý deň cieľ a zodpovednosť, môže mať pocit, že sa stáva nadbytočným a nepotrebným pre spoločnosť, čo môže skončiť katastrofou. Psychické problémy, depresie, samovraždy či veľa šialených strelcov vo svete malo ako spoločného menovateľa stratu zmyslu života, každodennej práce, pocitu potrebnosti a zapojenie sa v spoločnosti.

História ukazuje nielen negatívne príklady ľudí, ktorí prišli o prácu či o rodinu, ale aj zdanlivo šťastné udalosti v životoch tých, ktorí získali peniaze bez vlastného pričinenia. Dedičstvo alebo výhry v lotériách často vzali ľuďom prácu, dennú rutinu a vedomie dôležitosti pre spoločnosť, takže v konečnom dôsledku veľa z týchto šťastlivcov skončilo zle.

Určite nám nehrozí za štátne peniaze dva roky prázdnin a bezstarostnosť, ale spolu s finančnou pomocou by mala prísť k ľuďom i možnosť nového vzdelania. Naučiť ľudí, ktorí sú teraz doma a bez práce, ako sa zapojiť do spoločnosti v období po koronavíruse, ukázať im nové princípy vzťahov, ktoré v spoločnosti budú musieť vzniknúť, aby sme súčasnú krízu prežili bez následkov – to všetko je dôležité rovnako ako štátna finančná pomoc.

Cestou zabezpečenia vyššie uvedeného by mohlo byť napríklad obdržaní finančnej podpory spolu s odkazom – webovou adresou zrozumiteľného videokurzu, ktorého úspešným absolvovaním by vznikol nárok na ďalšie finančný príspevok od štátu.

Prijaté finančné prostriedky a s nimi spojené vzdelanie a nové zručnosti by sme mali po skončení súčasnej krízy spoločne uplatniť na dosiahnutie konkrétneho cieľa, ktorým bude spoločnosť fungujúca v harmónii s prírodou a vznik správneho prepojenia medzi všetkými ľuďmi, tak, aby každý mohol žiť život naplnený na všetkých jeho úrovniach.

Aké kurzy a znalosti by ste uvítali a čo sami môžete ponúknuť?
Než príde nové vzdelanie od štátu, môžeme začať sami ponúkať informácie a vzájomne sa cez internet vzdelávať napr. pomocou videokurzov. Aké kurzy by ste chceli absolvovať a aké znalosti môžete odovzdať druhým? Napíšte nám do komentárov!

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219684x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu