Založ si blog

Ako budovať rodinu a manželstvo – základné princípy pre úspešný vzťah

Každý z nás v živote riešil partnerské vzťahy a hľadá či hľadal ideálneho partnera pre svoj život. Prichádza prvý partner, druhý, tretí … Neskôr prvý manžel (ka), druhý manžel (ka) a stále to pokračuje dokola.

Roky pribúdajú, niekto rezignuje a je radšej sám, niekto žije vedľa partnera, ale vzťah sa premení skôr ako v budovanie partnerského spolužitia a podpory do tichého mlčania a prebývanie so susedom v jednom dome.

Kde je problém? Napísané tisíce kníh o vzťahoch, veľa názorov a rád od psychológov a rovnako počet rozvodov a rozchodov neustále vzrastá. Prečo? Problém je naše ego. Ego, program ktorý je v každom z nás, ktorý obmedzuje naše vnímanie a hľadá prospech len pre seba.

Preto každý vzťah ktorý je založený na tom, že sa človek zaujíma iba o seba, svoje záujmy a potreby je odsúdený k zániku, alebo k premene do formy spoločného ubytovania.

Naše egoistické správanie je priamo proti princípom prírody. Príroda funguje v harmónii ako jeden celok a každý prvok prírody podporuje ten druhý. Preto sa naše vzťahy rozpadajú, pretože každý sa zaujíma len o seba a svoje naplnenie.

Ako z toho von?

1) Neprerábať partnera
Každý z nás je nejaký a dostal do vienka určité vlastnosti. Musíme sa naučiť druhého rešpektovať, dopĺňať, nie sa ho snažiť prerobiť aby robil veci a správal sa podľa toho ako chcem ja pre môj vlastný prospech.

2) Budovať spoločný vzťah – zaujímať sa o potreby druhého
To čo je dôležité pre partnera, sa musí stať dôležitým aj pre mňa. Máme možnosť začať sa skutočne zaujímať o druhého, vyjsť sa záujmu len o seba a pre seba, ale snažiť sa naplniť potreby druhého tak ako napĺňam svoje vlastné. Kúsok po kúsku budovať spoločné.

Pár dôležitých poznámok k vzťahom
Každá je na samostatný článok – ak vás niektoré z tém zaujme, napíšte do komentára a napíšem článok či natočím video.
– Na budovanie vzťahu musia byť vždy dvaja, jeden to nestrhne
– Ideálny partner neexistuje, ale existuje ideálny vzťah
– Čím väčšie rozdiely medzi partnermi, tým väčší potenciál k fungujúcemu vzťahu

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220572x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu