Založ si blog

Späť do starých koľají či do novej spoločnosti, alebo koronavírus 2, alebo šťastný život?

Vláda začína pomaly uvoľňovať karanténne opatrenia a ľudia sa môžu začať vracať do práce a svojich spoločenských životov. Návrat spoločnosti k jej fungovaniu v dobe po koronavíruse závisí od miery pochopenia príčiny jeho vzniku.

Pochopili sme zdvihnutý prst prírody?
Príroda nás s pomocou koronavírusu zastavila a vyslala posolstvo, aby sme nepokračovali vo svojom egoistickom rokovaní proti prírode samotnej, teda drancovanie jej zdrojov a ničenia planéty. Takisto nás od seba oddelila a poslala do karantény, aby sme mali čas sa rozmyslieť, uvedomiť si stav kam sme došli, aby sme už v budúcnosti nevytvárali medziľudské vzťahy za účelom, keď jeden využíva druhého pre svoj vlastný prospech.
Príroda nám ukázala a ukazuje, že sme malé súčasti jedného veľkého integrálneho celku, ktorý je prepojený a všetci sme na sebe vzájomne závislí. Všetci sa musíme starať o prospech celku, spoločnosti a mať zámer žiť v harmónii s prírodou. Teraz v stave návrate stojíme na pomyselnom rázcestí.

Vstup do novej spoločnosti
Ak sme pochopili toto posolstvo, môžeme sa postupne vracať do práce a produkovať iba veci a služby, ktoré sú v prospech celej spoločnosti. Obmedziť drancovanie prírodných zdrojov a s tým aj súvisiacu spotrebu a produkciu nadbytočných vecí.
Návrat do spoločného sociálneho života je takisto podmienený nápravou, aby sme sa snažili vytvárať medziľudské vzťahy, ktoré sú prospešné pre všetky zúčastnené a pre celú spoločnosť. Nie vzťahy, ktoré sú založené na využívaní druhého vo svoj prospech.

Späť do starých koľají = nový vírus a ďalšie korekcie
Ak sme nepochopili vyššie uvedené posolstvo prírody a chceme sa vrátiť späť do starých koľají, teda spotrebovávať a produkovať nadbytočné služby a výrobky, drancovať planétu a využívať druhých pre vlastný zisk aj to nám príroda umožní, ale …
Pošle nám opäť korekciu vo forme mnohonásobne drastickejších vírusov Covidov 2 či 3, korekciou vo forme ďalších prírodných katastrof, či už cunami, nedostatok vody, zemetrasenia a mnoho ďalších. Príroda na nás bude tak dlho vyvíjať tlak, než pochopíme, že sme súčasťou integrálneho celku prírody a musíme zmeniť naše správanie, vybudovať novú spoločnosť na základoch vzájomnej zodpovednosti medzi sebou a v harmónii s prírodou.

O raji na zemi či Covidovej pandémii rozhoduje teraz každý z nás tým, s akým zámerom sa vrátime do práce a do našich medziľudských vzťahov.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220783x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu