Založ si blog

Rozhodnutie proti zdravému rozumu – v Minneapolis chcú zrušiť políciu

Takmer 14 dní po násilnej smrti Georgea Floyda zmieta USA vlna násilia a protestov. Situácia sa vymyká kontrole a prichádza jedno zlé rozhodnutie za druhým. Je samozrejme potrebné prešetriť a odsúdiť zásah polície, ktorého následkom George Floyd zomrel, ale tento prípad by nemal slúžiť na to, aby bol ohrozený samotný systém a princíp ochrany spoločnosti, ktorý polícia všetkým občanom poskytuje.

Bez polície by v dnešnej dobe prišlo k celkovému kolapsu spoločnosti

Polícia je základným bezpečnostným prvkom ochrany občanov a ich práv. Zvlášť v čase týchto nepokojov a násilia by mala byť úloha polície posilnená a vyzdvihnutá, nie, za individuálne zlyhanie jednotlivca, súdená ako celok alebo dokonca zrušená. Preto zdravý rozum zostáva stáť nad návrhom zrušenie polície, ktorý prerokúva zastupiteľstvo mesta Minneapolis.

Spoločnosť budúcnosti bude založená na láske

Stav spoločnosti, kedy budeme žiť v absolútnej láske a vzájomnej pomoci medzi ľuďmi, teda bez potreby mať políciu v takej podobe, ako ju poznáme dnes, je zatiaľ veľmi vzdialený. Tento stav je síce vzdialený, ale jeho dosiahnutie je reálne, pretože do tohto stavu celá evolúcia ľudstva smeruje.

Predstavte si spoločnosť, kde sa jeden stará o druhého, kde si ľudia navzájom pomáhajú, aby sa žilo všetkým dobre a každý mal zaistené základné životné potreby. Nie je to utópia, všetci to už poznáme a praktiktujeme – lásku v rodine. Tak, ako sa staráme a správame k vlastným členom rodiny, tak sa musíme správať ku všetkým ľuďom.

Potom nebude v uliciach násilie a postupne zmizne aj iné utrpenie. Celá spoločnosť bude žiť v harmónii a každý bude pomáhať každému rovnako, ako keď sa staráme o vlastné deti. Na každú situáciu, ktorá nás stretne môžeme reagovať láskou alebo nenávisťou. Správna reakcia je láska – správať sa ku všetkým ľuďom okolo s láskou a nie s nenávisťou. Láska je základom rozkvetu nielen rodiny, ale celej spoločnosti.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219679x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu