Založ si blog

Ako sa vyhnúť depresii, alebo liek na problémy dnešnej doby

Postkoronová doba prináša nové výzvy s ktorými sme sa zatiaľ nikdy v takom rozsahu nestretli. Úbytok pracovných príležitostí, rozpady vzťahov počas karanténnych opatrení, to všetko vyvoláva tlak, obavy, neistoty až depresie.

Ako sa vyrovnať s novými výzvami a problémami ktorým čelíme?
Hovoril som s množstvom ľudí, ktorí si teraz kladú základné existenčné otázky. Ako to budem mať s prácou, neprídem o ňu? Ako zaplatím hypotéku? Kde zoženiem peniaze pre deti na štúdium? atď…. To sú otázky, ktoré sa neustále veľa ľuďom preháňajú v ich hlavách a zo vznikajúcich obáv prichádzajú až depresívne stavy. Čo s tým?

Začnime myslieť a robiť niečo pre druhých
Je samozrejme dôležité venovať sa všetkým týmto otázkam, pretože každý z nás je zodpovedný za ich vyriešenie. Na druhej strane, ako sa zbaviť strachu, obáv a myšlienok z týchto otázok, či nevytvárať v hlave čierne scenáre?

Riešením je začať myslieť, starať sa a pomáhať druhým ľuďom. Keď človek presmeruje myšlienky zo starosti o seba a začne sa zaoberať ostatnými má príležitosť zabudnúť na všetky nedostatky, úzkosti a problémy, ktoré rieši vo svojom živote. Zrazu sa nám môže uľaviť, pretože miesto negatívneho strachu o seba, prichádza pozitívne myslenie, čo je láska a ako pomôcť druhým ľuďom.

Je jedno čo budeme robiť, ako druhým pomôžeme. Každý podľa svojich schopností a možností môže ponúknuť svoju pomoc druhým ľuďom, spoločnosti. To nám dá spätne racionálnu možnosť vystúpiť zo svojich problémov a stať sa tak odolnejšími voči tomu čo sami riešime a vo výsledku byť šťastnejšími.

Prečo prostredníctvom pomoci ostatným pomáhame sebe?
Príroda je jeden prepojený harmonický celok. Každá časť pracuje v prospech celku, teda všetkých jej častí. Vo chvíli keď začíname pomáhať a starať sa o potreby druhých ľudí, prebúdzame lásku, teda pozitívnu silu prírody a konáme v súlade s ňou. Čo urobíme, to sa nám dvojnásobne vráti. Pomôžeme, bude nám pomoc vrátená dvakrát …

Narozdiel od prístupu, kedy sa zahĺbime do seba a záujmu len o seba, sme presne od prírody a podstaty života odpojení. Trpíme, máme depresie, pretože sa človek sústredí sám na seba, nie na celok. Toto správanie poznáme z prírody takisto – takto sa chová rakovinová bunka, rastie len pre svoj benefit a tým nakoniec ohrozí celé telo.

Máme možnosť si vybrať, máme možnosť zapojiť sa do systému prírody správnym spôsobom a netrpieť, pomáhať druhým a tým aj sebe, spoločne aktivovať silu lásky, ktorá potom napraví všetky problémy vo svete.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219680x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu