Založ si blog

Podnikanie v postkoronovom čase, aké urobiť zmeny, aby prosperovalo?

Koronavírus mení všetko, už nikdy sa nevrátime do starých koľají v žiadnej oblasti nášho ľudského života. Koronavírus ako biologický program prírody nám ukázal, ako sme celosvetovo všetci prepojení do jedného celku a vzájomne závislí jeden na druhom. To, čo sa dnes stane v Amerike ovplyvní zajtra aj nás. Už nemôžeme byť ľahostajní nikde a k ničomu, sme na sebe všetci celosvetovo závislí a zodpovední zároveň. Ako sa to dotýka podnikania a bussinesu?

Koniec konkurencie, súťaženie a podnikanie len pre generovanie zisku

Všetky súčasné modely podnikania sú postavené na konkurencii. Teda byť lepší ako druhí, urobiť lepšie výrobky, viac predávať, viac získať, poraziť konkurenciu. Väčšina spolupráce v podnikaní slúži len na to, aby niekto vytvoril zisk a vyhral nad druhým.

To je úplne proti zákonom prírody. V prírode spolupracujú všetky jej časti v prospech fungovania celku. Pozrime sa na ľudské telo, každá bunka, každá inštitúcia pracuje v prospech celého tela. Preto teraz budeme svedkami toho, ako postkoronová doba všetky takto zlé orientované bussinesy postupne eliminuje. Každé podnikanie, ktoré nebude vychádzať zo základu fungovania prírody, teda zo spolupráce v prospech celku spoločnosti, postupne zmizne.

Nové podnikanie, orientácia na skutočnú spoluprácu a v prospech všetkých

Ak chcete, aby vaše podnikanie rástlo, tým hlavným a jediným meradlom úspechu musí byť, aby služba či výrobok skutočne pomáhal ostatným ľuďom, nie primárne preto, aby firma generovala zisk pre pár jedincov. Je potrebné pochopiť, že nie je potrebné generovať prehnané zisky, ale len zodpovedajúci príjem pre zaistenie a rast podnikania.

Postupne začne tiež miznúť z našich životov aj pojem konkurencie. Ak niekto robí niečo lepšie ako druhý, nie je potrebné s ním bojovať, snažiť sa byť lepší, poraziť ho, ale naopak konkurenciu privítať a začať robiť to, čo môže urobiť naše podnikanie efektívnejším pre druhých. Spolupráca medzi firmami sa zmení z cieľa spolupracovať, aby potlačili, porazili konkurenciu alebo len viac zarobili pre skutočnú spoluprácu, aby zákazník získal čo potrebuje.

Končí posledná kapitola kapitalizmu a nastupuje nová doba

Túto zmenu môžeme vďaka postkoronovým udalostiam teraz pochopiť a začať tieto zmeny v podnikaní sami vykonávať. Alebo sa môžeme držať zabehnutých princípov a snažiť sa len zarábať, potom budeme svedkami toho, ako sa podnikanie rozpadáva a všetko pôjde bolestivejšou cestou. Tak ako tak, éra firiem pre obyčajný zisk, éra egoistickej spolupráce mieri ku koncu. Píše sa posledná kapitola kapitalizmu a otvára sa nová kapitola globálneho prepojenia, ekonomiky, ktorá slúži všetkým ľuďom na zabezpečenie potrebného a plnohodnotného života.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219685x
Priemerná čítanosť článkov: 2525x

Autor blogu