Založ si blog

Neželali sme si vždy zmenu sveta k lepšiemu?

Do práce z práce, platenie účtov, hypoték, skrátka starosť o prežitie nad nami visí od začiatku vývoja ľudstva. Kto by netúžil po zmene k lepšiemu?

Príroda nám pomáha zmeniť seba i svet k lepšiemu
Ľudstvo sa vyvíja takmer 6000 rokov cez svoj egoizmus, ktorý spočíva v tom, že každý myslí primárne na seba a získanie výhod pre seba na úkor ostatných. Tento prístup nás zaviedol až do súčasného stavu spoločnosti, na pokraj ekonomických, hospodárskych a sociálnych kríz. Žiadna vláda alebo organizácia nevie, ako priviesť svet do harmónie a zabezpečiť všetkým ľuďom plnohodnotný život.

Sami by sme si zo stavu svojho egoizmu nepomohli, a preto nám príroda poslala pomoc vo forme koronavírusu. Je to bolestivý liek na náš egoistický prístup k životu.
Koronavírus začína premieňať naše životy a postupne nás núti opustiť sústredenie sa na seba, záujem o seba a orientovať sa na prospech spoločnosti a druhých ľudí. Núti nás opustiť nadbytočnú a nezmyselnú nadprodukciu tovaru a služieb a zameriavať sa naozaj len na to, čo je nevyhnutné pre naše prežitie.

Ako narodenie dieťaťa
Práve tak ako rodiace sa dieťa na svet kričí, tak aj my sa bránime zmene. Starý egoistický svet sa už nikdy nevráti. Vstupujeme do novej doby a skutočného sveta bez utrpenia. Príroda nás postrkáva začať žiť skutočne v harmónii s prírodou samotnou a ostatnými ľuďmi, nie na ich úkor a vo svoj prospech.

Nový stav spoločnosti je tou zmenou, ktorú sme si v skutočnosti všetci vnútorne v srdci priali. Začneme skutočne žiť, a nie bojovať medzi sebou o prežitie.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220591x
Priemerná čítanosť článkov: 2536x

Autor blogu