Založ si blog

Ako súvisí riziko záplav z priehrady Tri rokliny v Číne s našimi perinami?

Prebúdzam sa v pohodlí domova vedľa svojej krásnej ženy. V televízii informujú správy o dianí v Číne: „Hrozí pretrhnutie priehrady Tri rokliny, záplavy môžu uškodiť miliónom ľudí v Číne…“, preťahujem sa a chúlim pod perinu s myšlienkou „ To sa ma netýka, hlavne že ja sa mám dobre.“

Spravodajstvo pokračuje: „ V Amerike sa stupňuje násilie, streľba a rabovanie v uliciach“, zapínam kávovar a čakám na svoju obľúbenú rannú kávu s myšlienkou: „To sa ma netýka, to je ďaleko“.

Zapínam notebook, sťahujem pracovné emaily, správy pokračujú teraz z Európy: „Vlna utečencov spôsobuje problémy v Nemecku“, zatváram notebook s myšlienkou: „Majú, čo chceli, nemali ich prijímať. Našťastie sa ma to netýka“.

Naozaj sa ma to = nás netýka?
Periny, v ktorých som sa tak spokojne preťahoval, boli vyrobené v Číne. Kávovar na moju obľúbenú kávu pochádza z USA. Emaily som si sťahoval z dátového centra v Nemecku. Svet je globálne prepojený do jedného celku.

Nešťastie v jednej zemi ovplyvní život na celom svete. Pokiaľ utrpí jedná krajina, utrpíme všetci. Pokiaľ budeme ľahostajní k tomu, čo sa deje druhým ľuďom, budeme ubližovať sami sebe.

Čo musíme zmeniť?
Nemusíme cestovať do Číny, USA, či Nemecka čokoľvek zachraňovať. Stačí začať v myšlienkach prejavovať pozitívny záujem a súcit k tomu, čo sa deje. Nebyť ľahostajný k ničomu a na mieste, kde sme a žijeme, snažiť sa vytvárať pozitívne ľudské vzťahy.

Pokiaľ sa začneme v myšlienkach zaujímať o druhých, vnútorne im vyjadrovať podporu, vytvárať harmonické medziľudské vzťahy, zdvihne sa pozitívna vlna nápravy, čím sa začne napravovať celý svet. Začiatok nápravy všetkých nešťastí sveta spočíva v našich myšlienkach a pozitívnom prístupe k druhým ľuďom.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220575x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu