Založ si blog

Prečo sa koronavírusu nevyhnú slávni, bohatí ani mocní?

Slávni, bohatí, špičkoví športovci, herci, politici, svetové autority a ďalšie známe osobnosti – mnoho z nich ochorelo. Nikomu nepomôže sláva ani bohatstvo či vplyv. Príroda cez koronavírus posiela všetkým rovnaké posolstvo. Ako znie?

Všetci ľudia sú si rovní

Nezáleží na žiadnej z fiktívnych hodnôt, ktoré sme tisíce rokov ako ľudstvo budovali. Postavili sme ploty, hranice, budovali hierarchie, niekoho obdivovali a vyzdvihovali, iných zatracovali. Nič z toho nemá pevný základ v prírode, pretože z jej pohľadu sú si všetci ľudia rovní. Každý je rovnako dôležitý.

Koronavírus posúva ľudstvo na nový evolučný stupeň

Môžeme sa sťažovať, nariekať či bojovať, alebo sa snažiť pochopiť, kam nás príroda pomocou koronavírusu posúva. Takmer 6 000 rokov vývoja ľudstva pod vplyvom egoizmu, ktorý nás dostal na pokraj ekonomickej a sociálnej krízy, je na konci.

Človek je súčasťou prírody, kde sú všetky časti spojené do jedného harmonického celku. Tak ako každá časť v prírode musí svojou činnosťou a zapojením prospievať celku, tak aj človej musí prospievať spoločnosti, v ktorej žije. Namiesto získania výhody pre seba a na úkor druhých, musíme zmeniť svoje správanie a začať sa zaujímať o to, ako prospievať celku spoločnosti a druhým ľuďom. A nie premýšľať, ako druhých využiť pre svoj prospech, ako tomu bolo doteraz. Takto sme žili takmer 6 000 rokov.

Ako sami určite po prečítaní posledného odseku cítite, žitiu podľa princípu prírody je dnešná spoločnosť úplne vzdialená. Nielen, že je vzdialená, ale je pre ľudstvo nereálne takúto zmenu vykonať dobrovoľne. Preto príroda posiela katarziu, zmenu a posúva nás dopredu pomocou koronavírusu. Behom pár mesiacov nás vírus začal zbavovať všetkého nadbytočného a núti nás orientovať sa len na to, čo je pre náš život dôležité. A to sme ešte len na začiatku zmien.

Izolácia od spoločnosti nepomôže

Aj keby si niekto postavil izolovanú základňu na Mesiaci či pod morom, rovnako by ho aj bez styku s ostatnými koronavírus časom dostal. Koronavírus nie je epidémia, ale kód prírody, ktorý nás vedie k ďalšiemu vývojovému stupňu.

Jediné, čo nám proti koronavírusu pomôže, je spojiť sa

Snažiť sa vytvoriť medzi ľuďmi také spojenie, aby sme si navzájom pomáhali a podporovali sa. Tým budeme prebúdzať pozitívnu silu prírody a jedine tak sa môžeme koronavírusu zbaviť natrvalo.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220809x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu