Založ si blog

Technológie máme špičkové, teraz nám zostáva jediné: Naučiť sa žiť ako ľudia.

Vývoj technológií a techniky ide skokom dopredu. Počítače, internet, autá – to všetko dosahuje špičkovú úroveň. Mobily už majú dokonca štyri foťáky a osem procesorov. Čo dnes skutočne potrebujeme pre šťastný život? Sú to ďalšie verzie mobilov s desiatimi foťákmi a dvadsiatimi procesormi?

Technologický rast nie je cieľ

Zamerali sme sa na technologický vývoj a dúfali, že nám prinesie posun. Na jednej strane máme špičkové výrobky a techniku ​​pre náš život, na strane druhej sa však kvalita našich životov nezlepšila, možno skôr naopak.

Super modernými autami uviazneme v zápche pri ceste do práce, v ktorej musíme stráviť celý deň, aby sme boli schopní zaplatiť všetky účty nielen za naše technologické hračky, ktoré zase za rok či za dva budú staré a budú chcieť obmenu.

Prínos techniky a všetkého čo robíme, by sa dal jednoducho merať kvalitou a spokojnosťou našich životov. Ak sa pozrieme na dianie vo svete a aj u nás, nezdá sa, že by nás technologický vývoj posunul ku šťastiu. Ekonomické, politické a hlavne sociálne krízy po celom svete nenaznačujú šťastný vývoj a prognózy do budúcnosti.

Späť do jaskyne? Samozrejme že nie

Vývoj nových špičkových technologických výrobkov nám skrátka viac šťastia do života neprinesie. Chvíľková radosť z nového telefónu rýchlo pominie a človek sa zase vracia do svojho života a začarovaného kruhu – práca, účty, starosti o prežitie a bezpečnosť rodiny. Je to aj váš príbeh?

Čo nám prinesie radosť a šťastný život?

Je to vytvorenie pozitívnych vzťahov medzi ľuďmi, vytvorenie skutočného spojenia. Tak, ako sme sa pred desiatkami rokmi pustili do technologického vývoja, dnes sa musíme pustiť do skutočného vývoja našich medziľudských vzťahov, aby sme sa naučili žiť ako ľudia.

Techniku nemusíme zahadzovať a sťahovať sa zpäť do jaskýň. Musíme pochopiť, že má byť iba prostiedkom k tomu, aby sme sa skutočne zblížili a mohli mezi ľuďmi budovať úprimné ľudské spojenie.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219891x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu