Založ si blog

Kríza stredného veku je príležitosť

Prechádzam sa po dome a uvedomujem si koľko vecí sa zmenilo. Z okna sa pozerám na prázdnu trampolínu, kde ešte donedávna skákali deti, ktoré sa ako mávnutím kúzelného prútika premenili na dospelé. Míňam zrkadlo a letmo zahliadnem sám seba – pribúdajúce vrásky, sem-tam šediny a spod trička vykukuje brucho. Skrátka je to tu, staroba klope na dvere, mladé časy sú nenávratne preč.

Sadám do kresla premietam si v myšlienkach svoj život. Zasadil som niekoľko stromov, postavil som dom, vychoval deti a vybudoval úspešnú kariéru v práci, ktorá ma už absolútne nenapĺňa. Tiež mám skvelú ženu, z ktorej sa stala skôr kamarátka bývajúca v oddelenej spálni.

Čo ďalej?

Vždy som po tom túžil – rodina, auto, žena, úspešná kariéra, a teraz v polovici svojho života, keď som všetko dosiahol sa cítim prázdny. Je to tá kríza stredného veku? Pomôže mi zmeniť zamestnanie, nájsť si novú ženu, presťahovať sa a začať odznova?

Zmena nepomôže

Nestane sa nič, pokiaľ človek vymení dom, či rodinu. Po pár rokoch sa dostane opäť do rovnakého bodu, kedy naplní všetky fyzické túžby, ktorých výsledkom nebude naplnenie a uspokojenie. Len znova vyvolajú prázdnotu, pochyby a hlavne otázku: „Čo ďalej so sebou a svojim životom?“

Príležitosť k dosiahnutiu zmyslu a cieľa svojho života

Nie je dôvod sedieť s hlavou v dlaniach a trápiť sa, kde sa stala chyba. Nikde Práve naopak, je to obrovský dar, ktorý človek v určitom veku dostáva od prírody – ono vyvolanie prázdnoty, pochybnosti a hľadanie.

Je to príležitosť položiť si otázku, ktorá má veľa podôb, ale iba jednu podstatu: „Čo je zmyslom života? Prečo som tu? Čo mám robiť?“ V tú chvíľu sa môžem rozhodnúť nájsť a naplniť cieľ- zmysel života, prečo tu vlastne som.

Nemusíme meniť nič, ani rodinu, prácu alebo dom. Stačí začať študovať, odhaľovať vnútro svojej duše a dostať sa až ku koreňu, aby sme zistili skutočný zmysel života na tejto zemi.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219872x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu