Založ si blog

Koniec obdobia seba záujmu

Odhaľovanie prírodných zákonov postupuje spolu s vývojom ľudstva. Tak ako spomíname na Issaca Newtona, keď v 17. storočí objavil a popísal základné fyzikálne zákony, práve tak budeme spomínať na 21. storočie, kedy ľudstvu bude vďaka koronavírusu odkrytý na ľudskej úrovni hlavný prírodný zákon pre náš budúci život.

Mysleli sme si, že môžeme čokoľvek – drancovať prírodu a jej zdroje, využívať ostatných – všetko len preto, aby sme sa každý sám za seba mali dobre. Stredom našich životov bol seba záujem a sústredenie sa na osobný prospech. Mierou úspechu a hlavnou hodnotou spoločnosti sa stali peniaze. Kam nás to doviedlo? K ekonomickým, politickým a hospodárskym krízam v celom svete, protestom, streľbe v uliciach.

Žiadni politici ani svetové organizácie nemajú návod, ako sa z týchto problémov dostať. Príroda nám sama prichádza pomôcť a pre nás nie práve príjemnou formou – pomocou koronavírusu – nás posúva na nový vývojový stupeň ľudstva k plneniu odhaleniu jedného z hlavných prírodných zákonov.

Zákon prírody o vzájomnom spolužití

Všetko, čo je v prírode, je prepojené do jedného celku na všetkých úrovniach – kamennej, rastlinnej, živočíšnej i ľudskej. Vzniknutá situácia, myšlienka alebo čin v jednej časti sveta ovplyvní celý svet. Zákon o vzájomnom spolužití a ovplyvnení všetkých častí tu vždy bol, len jeho osveta nebola realizovaná hneď. To sa v dnešnej dobe mení a my takmer okamžite uvidíme, ako ho praktizujeme alebo našim zásahom a reakciou prírody.

Môžeme zákon využiť nesprávnym spôsobom. Chcieť sa navrátiť k nášmu pôvodnému mysleniu a správaniu, kedy je stredobodom pozornosti naše ego, seba záujem a využívanie druhých vo svoj prospech. Potom vzápätí zákon o spolužití aktivuje korekciu na naše nevhodné správanie vo forme ďalších vĺn koronavírusu, či prírodných katastrof.

Alebo ho môžeme využiť správnym spôsobom. Snažiť sa vytvárať správne medziľudské vzťahy, žiť s druhými ľuďmi a s prírodou v harmónii. V tom prípade bude aktivované vyššia pozitívna sila prírody nazývaná láska a vďaka tomu dôjde k postupnej náprave všetkých problémov súčasnej doby, ekonomických až po ekologických a sociálnych.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220695x
Priemerná čítanosť článkov: 2537x

Autor blogu