Založ si blog

USA je v skutočnosti bez prezidenta a potrebuje záchranu – strednej línie

Voľby v Amerike stratili svoju vlastnú podstatu, keď spoločnosť mala zvoliť a zjednotiť sa na výbere najlepšieho vodcu – prezidenta pre ďalšie obdobie. Výsledkom tejto udalosti sa mali všetci radovať, že vďaka tomu dôjde k najlepšiemu možnému posunu v živote každého. Na miesto voľby a zjednotenia nad výsledkom volieb došlo k hlbokému rozdeleniu americkej verejnosti a nárastov nepokoja v uliciach. Aké riešenie zvoliť?

Prezident nemôže byť len pre polovicu národa

Výsledok dramatických volieb a neochota terajšieho prezidenta uznať porážku, viedla k vzniku nezmieriteľných táborov. Ľudia boli ochotní ísť do ulíc protestovať, dokonca aj so zbraňami. Niektoré americké štáty zvažovali povolanie ozbrojených zložiek národnej gardy do ulíc.

Tramp, či Biden, vpravo alebo vľavo? Situácia v USA bohužiaľ pripomína hranie malých detí. Buď bude po mojom, alebo nebude nič! Len môj kandidát je najlepší a keď nie on, tak som ochotný ísť takmer tomu bojovať do ulíc. Tým sa stupňuje nenávisť, hádky, neochota akceptovať názor druhého a rastie v spoločnosti kríza.

Prezident by mal byť prezidentom pre všetkých, nie len pre polovicu. Namiesto rozdeliť národ by ho mal zjednotiť a viesť. Zjednotiť je podstatou pre dosiahnutie mieru vo svete. Poďme sa pozrieť na fungovanie prírodného zákona – spojenia.

Stredná linia je cesta k riešeniu krízy nielen v USA

Názory druhého nezmeníme násilím, presvedčovaním ani vyhrážkami. Nesúhlasiť je v poriadku, pomáha nám to rásť. No musíme pochopiť, rozdielnosť v názoroch i správania každého človeka vychádza z prírody samej. Rozdiely medzi názormi musíme spojiť a vytvoriť tzv. strednú líniu, ktorá nám umožní stavať spoločnosť k prospechu všetkých. Nepotláčať názory druhých, načúvať a chcieť nájsť spoločné riešenie a spojiť sa nad rozdiely.

Pozrime sa napríklad, ako harmonicky funguje ľudské telo. Je to úplne rovnaký model ako celé ľudstvo, len v menšom rozsahu. Všetky naše vnútorné orgány, ich zloženie a funkcie sú úplne odlišné. Srdce funguje inak než pľúca alebo obličky. Ale vďaka správnemu spojeniu zabezpečujú fungovanie tela.

Keby sme predviedli model tela podľa americkej predvoľby a potom podľa následnej udalosti, tak by to vyzeralo tragikomicky asi takto. Srdce by protestovalo proti obličkám a ostatným orgánom. Buď bude tak ako chce srdce, a všetky orgány sa budú správať ako srdce, alebo telo prestane fungovať, či zasiahne proti všetkým orgánom, čo fungujú odlišne a nesúhlasia s ním.

Nie len v Amerike sa musia všetci spojiť do jedného celku aj napriek rozdielnym názorom a správaniu, tak aby sme žili a všetko robili v prospech fungovania celej spoločnosti. Každý má svoje miesto v spoločnosti, ako svojou odlišnosťou prispieť k fungovaniu celého celku.

Tag: , ,

To se mám ještě ve čtyřiceti bát “Co mi na to řeknou rodiče?

05.06.2024

Tento týden jsme na konzultaci během pobytu ve tmě, řešili téma, které není vůbec neobvyklé. Martin ve svých čtyřiceti letech žije téměř spokojený život. Má práci, rodinu, své záliby a jediné, co mu přináší v životě starosti a stres, jsou pravidelné týdenní setkání s jeho rodiči. Každou sobotu bere svoji ženu a děti a jedou na rodinný sobotní oběd. Už [...]

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Jozef Hanuska

Skutok preklasifikovali. Synovi smutne známeho vraha hrozí za brutálnu vraždu ženy doživotie

17.06.2024 13:50

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. mistovsrdci.cz Věnuji se tématům: Posílení sebevědomí, Poslání a seberealizaci člověka, Smyslu života. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 223561x
Priemerná čítanosť článkov: 2512x

Autor blogu