Založ si blog

Koniec športu a športovým prenosom tak, ako sme na ne boli zvyknutí

Môžeme sa sťažovať, ľutovať alebo sa na krízu spôsobnú koronavírusom pozrieť zo širšej- globálnej perspektívy, ako na pomoc prírody. Ak to spravíme, zistíme ako nám táto pandémia pomáha uvedomiť si a dúfajme aj odstrániť z našich životov to, čo nám neprospieva. To, čo sa nám, ľudstvu vymklo z rúk a sami si s tým nevieme poradiť. Jednou zo zasiahnutých oblastí je svet športu a športových podujatí.

Podstata športových podujatí pre inšpiráciu a rozvoj človeka po fyzickej stránke sa v dnešnej dobe celkom vytratila. Športového ducha nahradil biznis drahých prestupov, nezmyselne vysoké odmeny športovcov, sponzoring, vsádzanie, úplatkárstvo a z toho všetkého vyplývajúca nevraživosť medzi športovcami, šíriacimi až k samotným fanúšikom.

Milióny na pozadí zápasov pretvorili šport na ekonomickú činnosť na pochybných základoch so zištným cieľom, ktorý s myšlienkou športu nemá veľa spoločného.

Zavreté športoviská, zrušené zápasy, pozastavená olympiáda, nie je čoho ľutovať ba naopak. Vďaka koronavírusu dostáva naša spoločnosť možnosť vrátiť sa k normálnym hodnotám v mnoho aspektoch nášho života a športových stretnutí sú jedným z nich.

Šport sa môže opäť navrátiť do úlohy inšpirácie a motivácie pre všetkých, aby človek zatúžil športovať s priateľmi pre radosť, zdravie a posilnenie ľudského spolužitia.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220580x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu