Založ si blog

Pre mužov – práca nedefinuje muža, ani zmysel života

Na mužoch je od prírody uložená povinnosť zabezpečiť rodinu. No nie je to jediné,, čo muži majú vykonávať. Práca, ktorú muž vykonáva pre zabezpečenie rodiny nemá spoločné so životným poslaním a nemá to byť cieľom života.

Stratili sme sa v práci

V dnešnej konzumnej spoločnosti sme sa stratili v práci. Stala sa najme pre muža stredobodom pozornosti a náplňou celého dňa. Zarábať dostatok peňazí a k tomu našetriť na horšie časy, nakúpiť nepotrebné veci, ktoré o pár týždňov vyhodíme, aby sme si zabezpečili ešte novšie veci a stále dookola… Túto podstatu si uvedomuje, čím ďalej viac mužov a hľadajú východisko.

Poslanie muža, alebo zmysel života a jeho práca sú dve odlišné veci

Každý muž musí zabezpečiť rodinu s mierou, ktorá je nevyhnutne nutná. Samozrejme je dobré ak si nájde prácu, ktorá ho baví, naplňuje a má prínos pre ľudí. Týmto, ale podstata a účel práce v živote muža končí. Nie je potrebné venovať práci viac času než je nevyhnutne. Zarábať viac peňazí než je potrebné na zabezpečenie rodiny a bežného každodenného života. Nemali by sme padnúť do pasce a stotožniť sa s rolou „ práca – životné naplnenie a cieľ života“.

Poslaním života každého muža je dosiahnuť cieľ v odhalení zmyslu života v duchovnom ponímaní. Odhaliť dôvod bytia a kam nás príroda postupne smeruje. Muž by mal pracovať len nevyhnutne a zbytok času by mal venovať štúdiu o zmyslu života.

Vďaka štúdiu prinesie do rodiny znalosti o skutočnom fungovaní sveta, zmyslu života a svojej žene a deťom, ukáže ako sa správne vyvíjať a zapájať vedome do spoločnosti.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219854x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu