Založ si blog

Horšie než koronavírus je očkovanie, ktoré rozdelí spoločnosť

Celý svet čakal na vakcínu proti koronavírusu. Teraz, keď sú prvé vakcíny k dispozícii a štáty zvažujú plošné očkovanie, dochádza k rozdeľovaniu spoločnosti na dva nezmieriteľné tábory.

Nezmieriteľné názory – očkovať či neočkovať?

Ako dva bojové tábory, ktoré stoja proti sebe, kedy ani jedna strana nie je ochotná počúvať, či zvážiť argumenty druhej strany.Jedna strana vidí riešenie pandémie v plošnom a povinnom očkovaní všetkých obyvateľov. Ktokoľvek, kto ide proti jej názoru, je podľa nej ľahkomyseľný a nezodpovedný. Ohrozuje svoj život ako aj život ostatných. Druha strana na ostrie noža kontruje osobnú slobodu jednotlivca konšpiračnými teóriami a riskantným zásahom do života a zdravia človeka.

Skutočný zdroj koronavírusu

Skutočnou príčinou vzniku koronavírusu, o ktorom sa nehovorí, sú naše zlé medziľudské vzťahy. Nie len koronavírus, ale všetky problémy spoločnosti vrátane prírodných katastrof vznikajú ako dôsledok našich zlých medziľudských vzťahov, ktoré sú postavené na egu, teda vzájomnom využívaniu ľudí medzi sebou. Príroda na nás pomocou týchto pandémii a katastrof tlačí, aby sme sa zmenili. Preto akákoľvek vakcína nikdy nemôže fungovať, preto že nerieši príčinu. Možno potlačí súčasne prejavy, ale nezabráni ďalším vírusovým vlnám, ktoré budú horšie a ťažšie ovládateľné. Kým nezačneme riešiť skutočnú príčinu nápravu našich vzájomných medziľudských vzťahov

Rozdelenie spoločnosti je horšie než koronavírus sám

Pokiaľ sa začne zavádzať plošné povinné očkovanie, zdvihne sa vlna nenávisti a nesmrteľných postojov, vyhranených názorov, ktoré budú výsledkom vyhrotenej situácie. Dôsledkom bude väčšie rozdelenie spoločnosti a zhoršenie medziľudských vzťahov, čo následne demonštruje v najnižšej fyzickej úrovni ako nárast či objavenie vírusov.

Aké je teda riešenie – očkovať či neočkovať?

Na túto otázku nie je jednoznačná odpoveď. Vakcína môže určitým spôsobom pomôcť spomaliť pandémii, ale určite ju nezastaví. A čo spôsobí ich vedľajšie účinky, netuší nikto. Čo môžeme jednoznačne povedať je to, že akékoľvek rozdelenie spoločnosti, vznik nesvárov a hádok medzi ľuďmi celu situáciu podstatne zhorší. Bohužiaľ ani s týmto nič neurobíme. Ľudská spoločnosť a každý jedinec sa v nej vyvíja skrze svoj egoizmus. V skutočnosti nám neprináleží používať slovo spoločnosť, ktorá znamená „spoločne“, teda komunita snažiaca sa žiť spoločne v mieri k zaisteniu prosperity všetkých. Skôr môžeme hovoriť o zhromaždeniach ľudí snažiacich sa vytrhnúť každý niečo pre seba a mať sa lepšie ako ostatní. A čo sme zasiali, to teraz žneme.

Riešenie je vo vzdelaní a osobnom prístupe každého človeka

Musí prísť nové vzdelanie vysvetľujúce ľuďom, že spokojný a šťastný život jednotlivca je možný len vtedy, pokiaľ sa budeme podieľať na vytvoreniu spokojného života pre celú spoločnosť. Vzdelanie, ktoré bude vysvetľovať, že dôležitejšia než relatívna pravda v čomkoľvek je vytvorenie harmonických vzťahov s druhými ľuďmi a rešpektovanie. Pozdvihnutie sa nad našimi odlišnými názormi a postojmi. Akceptovanie rozdielov je základný princíp fungovania prírody a tým sa musíme inšpirovať a podľa toho správať. Príroda rozdiely nepotláča, ale spojuje. Inými slovami v prípade rozdielnych názorov očkovania môžeme diskutovať s láskou, ktorá zastáva odlišné názory a je jedno, či je niekto očkovaný alebo nie.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219871x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu