Založ si blog

Lockdown – áno alebo nie? Pravda je uprostred a nikto sa o ňu nezaujíma

V súčasnosti vo svete nemá nikto plán alebo smer, ako vyriešiť pandémiu koronavírusu. Vakcína ešte nie je a iné riešenia nik neprináša. Existujú iba dva nezmieriteľné tábory. Jeden chce okamžite všetko zatvoriť je zástanca lockdownu a druhý je zasa ekonomicky orientovaný stojí proti uzavretiu. Pravda a riešenie leží v strede a nikto sa o ňu nezaujíma. Prečo?

Príprava spoločnosti na celkom nový život po otvorení

Pokiaľ necháme všetko otvorené, počet nakazených bude enormne stúpať. Ak všetko zavrieme, utrpíme veľké ekonomické straty a obmedzíme slobodu občanov, tvrdia druhí. Obidva tábory by sa mali pochopiť. Ani uzatvorenie a ani otvorenie neprinesie riešenie. Nemôžeme donekonečna vypínať a zapínať ekonomiku pri každej vlne koronavírusu. V budúcnosti nás čaká také riešenie.

Musíme počítať s tým, že liek na koronavírus v najbližších rokoch nebude nájdený, naopak budeme čeliť ďalším koronavírusovým vlnám. Naše životy sa premenia a spolu s nimi i ekonomika, ktorú tvoríme. Miesto ekonomiky, spotreby a nadbytku sa bude nová ekonomika orientovať len na produkciu základných životných potrieb a služieb.

Riešenie ostáva v príprave spoločnosti na nový stav. Na úplne nový život, ktorý nás čaká po opätovnom otvorení a čiastočnej eliminácii druhej vlny. Je naivné myslieť si, že bojujeme o návrat do našich pôvodných životov a zvyklostí. Nikdy sa tam už nevrátime. Skvelou správou je, že nový život bude podstatne kvalitnejší a šťastnejší. Len obdobie zmien a pochopenie, prečo týmto musíme prechádzať bude bolestivé.

Základným pilierom bude vzdelanie

Korektné a komplexné vysvetlenie všetkým prečo nastala táto pandémia, ako fungujú prírodné zákony, čo od nás príroda žiada a ako sa musíme zmeniť, aby sme prežili a vstúpili do novej doby.

Vysvetliť, že vývoj spoločnosti cez ego, kde sa každý zaujímal o seba, čo bolo a je zdrojom všetkého utrpenia ľudstva je na konci. Aby sme prežili, musíme každý zmeniť svoje správanie Musíme nastaviť nové hodnoty spoločnosti. Namiesto profitu sa budeme snažiť starať sa o druhých a budeme budovať, čo najlepšie vzťahy medzi ľuďmi.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220693x
Priemerná čítanosť článkov: 2537x

Autor blogu