Založ si blog

Svet je v ťažkej situácii je len jedno riešenie

Koronavírus, záplavy, celosvetové ekonomické problémy, to je len krátky výber toho, čomu súčasnosti čelíme. Svet prvý krát v histórii prechádza globálnou transformáciou.

Všetky tieto udalosti sú pod vedením prírody, ktorá postrkáva ľudstvo na ďalší vývojový stupeň. Ako dieťa, keď dospieva a rodičia naň kladú vyššie nároky. Rovnakým spôsobom príroda chce od nás, aby sme dospeli.

Dospieť pre človeka znamená zapojiť sa správnym spôsobom do vývoja prírody a dosiahnuť zmysel života. To znamená prestať egoisticky využívať druhých a prírodu.

Riešenie všetkých problémov v súčasnosti je len v náprave medziľudských vzťahov. Preto nás príroda pomocou koronavírusu uzavrela v našich domoch a neumožní nám kontakt medzi sebou dovtedy dokiaľ nebudeme súhlasiť so zmenou nášho správania.

Nemusím vyčistiť znečistené more, riešiť emisné povolenie, vymýšľať nové bezpečnejšie autá, či akékoľvek iné inovatívne nápady pre nápravu súčasných problémov ľudstva. Všetko, čo sa deje má jediný zdroj a tým sú naše poškodené medziľudské vzťahy.
Keď napravíme vzťahy k druhým ľuďom, postupne sa vyriešia všetky problémy.

Ak ich nenapravíme, príroda pomocou ďalších vírusov, záplav, hurikánov vytvorí ešte väčší tlak, aby sme zmenili naše správanie. Ako keď matka hovorí dieťaťu: „Buď si tie hračky upracceš po dobrom alebo to bude po zlom“.

Náprava medziľudských vzťahov a spoločnosti nečaká na vládne rozhodnutie, na počasie ani na čokoľvek iné. Každý sa musí sám rozhodnúť zmeniť svoj prístup k druhým ľuďom.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219848x
Priemerná čítanosť článkov: 2527x

Autor blogu