Založ si blog

Z doby fyzickej do tej virtuálnej a z doby virtuálnej k spojeniu sŕdc

Dnes je všetkým jasné, že koronavírus úplne zmenil náš život vo všetkých oblastiach. V tomto článku sa pozrieme na príčiny a dôsledky premeny našich medziľudských vzťahov a správania.

Plné nákupné centrá, tisíce ľudí na športových a kultúrnych podujatiach, to všetko je už minulosťou. Pohyb miliónov ľudí po celom svete prostredníctvom leteckej dopravy, to všetko sa takmer úplne pozastavilo. Návrat k predchádzajúcemu spôsobu života, keď sme vytvárali vzťahy na fyzickej úrovni, je obmedzený a bude aj naďalej ustupovať. Prečo? Odpoveď hľadajme v prírode a jej zámeroch s vývojom človeka.

Posolstvo koronavírusu

Celá príroda je prepojená do jedného integrálneho systému. Každá jej úroveň, nerastná, rastlinná a živočíšna, svojím pôsobením prospieva fungovaniu celej reality. Všetko je navzájom harmonicky prepojené, okrem poslednej, najvyššej úrovne, kde sa nachádza človek. Človek sa správa presne naopak, proti harmonickému princípu fungovania prírody. Využíva iných ľudí pre svoj vlastný prospech a obohatenie, drancuje prírodu a jej zdroje, hoci ich nevyhnutne nepotrebuje ku svojmu životu.

Naše zlé správanie a narušené medziľudské vzťahy sa odrážajú aj na najnižšej biologickej úrovni – v podobe koronavírusu. Je to ako odkaz prírody ľuďom: „Nedokážete sa k sebe chovať správne, preto zostanete oddelení, zavretí vo svojich domovoch, kým svoje správanie nenapravíte.“

Z fyzických vzťahov a sveta do virtuálneho priestoru

Koncerty, športové zápasy, olympijské hry, vyučovanie a mnohé profesie začali fungovať vo virtuálnom prostredí. Zvykli sme si komunikovať prostredníctvom videokonferencií a do obchodov tiež začíname chodiť čoraz častejšie virtuálne.

Sedíme oddelení za svojimi mobilmi alebo monitormi a začíname túžiť po návrate k fyzickému kontaktu. Lekcia, ktorú nám udelila príroda, je veľmi jednoduchá. Nechá nás sedieť oddelene až dovtedy, kým nebudeme chcieť nadviazať skutočné medziľudské vzťahy. Vzťahy založené na nezištnej vzájomnej pomoci namiesto využívania iných ľudí.

Od virtuálneho spojenia k spojeniu sŕdc a novej realite.

Musíme začať zo srdca túžiť po spojení s inými ľuďmi tak, aby sme so všetkými vytvárali láskyplné vzťahy, v ktorých jeden pomáha druhému a aby sme o všetkých ľuďoch zmýšľali pozitívne.

Snažiť sa povzniesť nad naše egá a zášť, ktoré v súčasnosti panujú vo vzťahoch. Chcieť sa spojiť na úrovni zjednotenia sŕdc, kde myslíme len na to, aby sme robili všetko dobré pre blaho druhého človeka. Keď o to budeme usilovať, potom sa nám, vďaka vzájomnému spojeniu všetkých sŕdc do jedného celku, otvorí skutočný svet.

Bude to nová, vyššia, doteraz nepoznaná realita. Vďaka láske medzi ľuďmi, spojenými do jedného srdca, kedy každý myslí len na to, ako sa pekne správať k druhému, zmiznú všetky utrpenia a problémy sveta, ktoré nás v súčasnosti trápia.

Vyššia realita a duchovný svet nie sú abstraktné pojmy kdesi nad nami. Je to budúcnosť, ktorú môžeme a musíme vytvoriť v napravených medziľudských vzťahoch.

Budeme počúvať prírodu?

Zdvihnutý prst prírody v podobe koronavírusov, lesných požiarov, extrémnych horúčav a rôznych ďalších klimatických zmien nám jasne ukazuje, že sa musíme zmeniť. Začneme dobrovoľne a vedome meniť svoje správanie voči iným ľuďom a vytvárať správne medziľudské vzťahy? Alebo nás príroda presvedčí o potrebe zmeny správania ďalšími vírusmi alebo možno aj svetovými vojnami? Zodpovednosť a rozhodnutie je na každom z nás…

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220836x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu