Založ si blog

Jedno riešenie pre všetky globálne problémy

Ekonomické, humanitárne, politické…, skrátka krízy na všetkých úrovniach nášho dnešného života. Je nejaká nádej na vyriešenie týchto globálnych problémov?
Čo by ľudstvo bolo ochotné dať za vyriešenie všetkých globálnych problémov a kríz? Nemusíme skúmať atómy, lietať do vesmíru a hľadať osídlené planéty. Riešenie všetkých problémov je v správnom spojení medzi ľuďmi a prírodou.

Správne spojenie medzi ľuďmi záleží len na mne. Do akej miery som schopný vnútorne cítiť druhého človeka a jeho potreby. Ako ďaleko som ochotný ho aj s jeho odlišnými názormi prijať a rešpektovať. Koľko myšlienok som ochotný venovať druhým, miesto myšlienok o sebe a o svojich záujmoch.

Možno súhlasíte, možno nie. Môžeme kritizovať vládu, druhých ľudí, obviňovať prírodu…, nič sa nezlepší, nikto za nás nič nenapraví. Alebo môžeme byť sami so zmenou k lepšiemu, k spoločnosti, v každodennom styku a správaním sa k druhým ľuďom.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221763x
Priemerná čítanosť článkov: 2520x

Autor blogu