Založ si blog

Prečo nie je blížiaca sa kríza príležitosťou ku zbohatnutiu?

Po stáročia platilo pravidlo, že kríza bola príležitosťou na zbohatnutie. V minulosti v čase kríz zbohatlo najviac ľudí. Jedni chudli a predávali svoje majetky, druhí nakupovali a bohatli. Prečo nasledujúca kríza bude iná a nikto nezbohatne?

Príroda postrkuje ľudstvo pomocou korekcie vo forme koronavírusu do poslednej vývojovej fázy človeka, ktorej cieľom je zmena egoistickej podstaty človeka na altruistickú.

Príroda od nás vyžaduje, aby sme s ňou boli ekvivalentní. V prírode je harmonicky prepojená každá časť s druhou a funguje v prospech celku. Toto smerovanie prírody prebieha už takmer 6000 rokov a aj my sme tlačení k tejto zmene. Pretože ju nechceme vykonať dobrovoľne sami, sme postrkovaní pomocou prírodných katastrof, kríz a vojen.

Sme poslednou generáciou, počas ktorej sa táto zmena uskutoční, či chceme alebo nie. Koronavírus ako biologický program prírody, odstráni všetko čo má egoistický základ. Egoistické medziľudské vzťahy, spoločnosti, vládne zriadenia, jednoducho všetko, čo nemá za cieľ podporovať plnohodnotný život každého človeka na zemi, bude koronavírusom odstránené.

Už teraz sme svedkami uzatvárania spoločností, ktoré produkujú nadbytočné a nepotrebné veci, a tento trend bude pokračovať.

Na tejto kríze, ktorá bude míľnikom vo vývoji ľudstva, už nikto nezbohatne. Dostávame príležitosť aktívne sa zapojiť a premýšľať, ako každý z nás môže pomáhať druhým ľuďom a prospievať celku spoločnosti. V tom tkvie naše budúce spoločné bohatstvo, ktoré bude vychádzať nie z peňazí, ale z harmonických vzťahov medzi ľuďmi.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221922x
Priemerná čítanosť článkov: 2522x

Autor blogu