Založ si blog

Prečo neustále klesá dôvera k vláde a k politikom?

Ľudia požadujú po vláde dobrý život, ale prichádza sklamanie.
Rovnako ako deti po svojich rodičoch požadujú zabezpečenie dobrého života, tak i dospelí obracajú svoj zrak k vláde a politikom, aby im zabezpečili podmienky pre plnohodnotný život. Bohužiaľ, tak sa nedeje. Žiadna vláda nevie ako, a u ľudí nevytvára pocit stability a rozvoja krajiny taký, aby boli ľudia naplnení a žili spokojný život a nebáli sa o svoju budúcnosť. To prináša do spoločnosti frustráciu, a preto dôvera k politikom a vláde po celom svete klesá.

Aká vláda môže uspieť?
Aj keby sa vláda a politici po celom svete snažili akokoľvek, pri súčasnom spôsobe myslenia nemôžu uspieť a priniesť spokojný a šťastný život do krajiny z jednoduchého dôvodu. Všetky ich súčasné rozhodnutia sú postavené na egoistickom základe, kedy sa každý snaží získať výhodu sám pre seba alebo pre svoju krajinu.

Potrebujeme politikov a vlády, ktorí budú vzdelaní na základe poznatkov o fungovaní prírody. V prírode sú všetky časti spojené do jedného harmonického celku, kedy každý prvok prospieva druhému. Vo chvíli, keď rozhodnutie vlády a politikov budú vykonávané na základe tohto princípu, teda princípu spojenia, harmónie a altruizmu prírody, začne sa vytvárať správne pozitívne spojenie medzi ľuďmi a krajinami. To automaticky povedie k náprave kríz na všetkých úrovniach – ekonomických, politických i prírodných.

Rozhodnutie každého politika, vlády a následne aj samotného človeka musí byť vždy také, aby slúžilo k prospechu všetkých ľudí danej krajiny, v globále potom celému svetu. Nie je potreba vymýšľať žiadne špeciálne riešenia a nápravy, stačí len dodržiavať a kopírovať základný zákon prírody, ktorý jasne definuje, že základom všetkého musia byť naše dobré medziľudské vzťahy a záujem všetkých o prosperitu krajiny, viac ako o vlastnú prosperitu a zisk.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Aktuálně připravujeme 7 denní bezplatnou výzvou "Tajemství poslední hodiny", aneb jak si nastavit cíle v životě, aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220898x
Priemerná čítanosť článkov: 2539x

Autor blogu