Založ si blog

Neželali sme si vždy zmenu sveta k lepšiemu?

Do práce z práce, platenie účtov, hypoték, skrátka starosť o prežitie nad nami visí od začiatku vývoja ľudstva. Kto by netúžil po zmene k lepšiemu?

Príroda nám pomáha zmeniť seba i svet k lepšiemu
Ľudstvo sa vyvíja takmer 6000 rokov cez svoj egoizmus, ktorý spočíva v tom, že každý myslí primárne na seba a získanie výhod pre seba na úkor ostatných. Tento prístup nás zaviedol až do súčasného stavu spoločnosti, na pokraj ekonomických, hospodárskych a sociálnych kríz. Žiadna vláda alebo organizácia nevie, ako priviesť svet do harmónie a zabezpečiť všetkým ľuďom plnohodnotný život.

Sami by sme si zo stavu svojho egoizmu nepomohli, a preto nám príroda poslala pomoc vo forme koronavírusu. Je to bolestivý liek na náš egoistický prístup k životu.
Koronavírus začína premieňať naše životy a postupne nás núti opustiť sústredenie sa na seba, záujem o seba a orientovať sa na prospech spoločnosti a druhých ľudí. Núti nás opustiť nadbytočnú a nezmyselnú nadprodukciu tovaru a služieb a zameriavať sa naozaj len na to, čo je nevyhnutné pre naše prežitie.

Ako narodenie dieťaťa
Práve tak ako rodiace sa dieťa na svet kričí, tak aj my sa bránime zmene. Starý egoistický svet sa už nikdy nevráti. Vstupujeme do novej doby a skutočného sveta bez utrpenia. Príroda nás postrkáva začať žiť skutočne v harmónii s prírodou samotnou a ostatnými ľuďmi, nie na ich úkor a vo svoj prospech.

Nový stav spoločnosti je tou zmenou, ktorú sme si v skutočnosti všetci vnútorne v srdci priali. Začneme skutočne žiť, a nie bojovať medzi sebou o prežitie.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221726x
Priemerná čítanosť článkov: 2520x

Autor blogu