Založ si blog

Problém lídrov krajín, ktorý nemajú deti

Prosperita každej krajiny sa odvíja od schopnosti jej vládnych predstaviteľov. Mohli by sme vymenovať množstvo vlastností a predpokladov pre úspešného vodcu a politikov, ale sledovanie jedného z najdôležitejších predpokladov úspešného lídra je mimo záujem médií a verejnosti. Čo je oným hlavným predpokladom úspešného lídra krajiny?

Byť rodičom a mať deti. Prezident Francúzska Macron, nemecká kancelárka Merklová, premiérka Spojeného kráľovstvo Theresa Mary Mayová, predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker a mohli by sme pokračovať vo vymenovanie známych osobností nielen v Európe, ale aj vo svete, ktorí nemajú deti.

Zrovna tak ako v histórii – vodcovia ktorý ovplyvnili svojimi rozhodnutiami svetové dianie, napríklad Lenin alebo Hitler, tiež nemali deti a všetci dnes vieme, ako ich rozhodnutie ovplyvnili osudy ľudí na celom svete. Prečo je teda pre lídrov dôležité mať deti?

Ľudia ktorí nemajú deti, nemajú skutočnú vnútornú túžbu a záujem o budúcnosť sveta. Zaujímajú sa o naplnenie svojich osobných cieľov a egoistických predstáv o dobre podľa ich samotných a pre ich vlastnú výhodu.

Predstavme si ženu, ktorá drží dieťa v náručí. Je ochotná urobiť čokoľvek, aby jej dieťa bolo zabezpečené teraz a aj v budúcnosti. Ktokoľvek rozvinul svoj rodičovský inštinkt vďaka výchove vlastných detí, bude sa vždy snažiť správne vzťahovať k ľuďom a k budúcnosti vlastnej krajiny.

Ako môžeme zveriť starosť o budúcnosť našej krajiny a našich detí tým, ktorí sami nikdy nepocítili skutočnú potrebu starať sa a zabezpečiť budúcnosť svojich detí? Chýba im tento základný inštinkt, vnútorná navigácia a zodpovednosť, ktorú nemôže nikto vyčítať z kníh či štúdia, ale iba skutočným prežitím rodičovskej lásky a starostí o svoje deti a ich budúcnosť.

Pozrime sa na výsledky rozhodnutia politikov bez detí v praxi a uvidíme, akú bezradnosť ich rozhodnutie prináša. Títo ľudia nemôžu nikdy riešiť úspešne problémy svojej krajiny. Nemajú rodinu, tým nemôžu cíti spojenie so svojou krajinou. Podľa múdrosti Kabaly, ten kto nemá rodinu a deti, nemôže byť lídrom vo svojej krajine, pretože nevie, ako sa k nej správne vzťahovať.

Prečo je teda toľko politikov bez detí vo vedení – nielen európskych krajín?
Súčasný vývoj ľudstva vstupuje do finálnej fázy vývoja, ktorý prináša uvedomenie si vlastného zla. V praxi to znamená, že dôjdeme k uvedomeniu skrze bolestné skúsenosti, že cesta vývoja ega je slepou vývojovou uličkou a privádza nás na pokraj kríz, utrpenia a svetových vojen. Svet potrebuje zmenu a nápravu. Tú nám môže priniesť iba zjednotenie a náprava medziľudských vzťahov.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221644x
Priemerná čítanosť článkov: 2519x

Autor blogu