Založ si blog

Brexit – začiatok rozpadu EÚ alebo kam ďalej, Európa . . .

Pár týždňov po odchode Veľkej Británie a Severného Írska z EÚ nedošlo k naplneniu čiernych scenárov o ekonomickom krachu Európy v dôsledku tohto kroku a ani sa neprejavili žiadne sociálne nepokoje či problémy. Prečo všetko prebehlo v pokoji a médiá sa tejto téme už takmer nevenujú?

Európska únia, akokoľvek sa mohla zdať pozitívnym a výhodným spojením pre členské štáty, je od začiatku odsúdená k zániku. Akékoľvek zjednotenie vo svete môže byť úspešné len vtedy, ak má základ vo vzdelaní a ak vychádza z prírodných zákonov. Spojenie, ktoré je budované, musí byť výhodné a na prospech všetkým zúčastneným.

Bohužiaľ, Európska únia bola vystavaná na egoistických základoch
V prvom rade išlo o získanie ekonomických a politických výhod najmä pre Francúzsko a Nemecko. Vznik EÚ neiniciovala túžba vybudovať pevné vzťahy a pozitívnu sociálne väzby medzi krajinami únie a už vôbec nie medzi ľuďmi v týchto krajinách. Egoisticky sa prepojili vlády, priemyselné odvetvia, banky aj ďalšie ekonomické zdroje. A to je príčinou pozvoľného rozpadu Európska únia, ktorá ani nebude nikomu chýbať. Ba čo viac, než egoistické spojenie v prospech vyvolených, potom radšej žiadne spojenie.

Budúcnosť Európy visí na vlásku
Čakajú nás neľahké roky a rady kríz. Z jednej strany vzrastajúci vplyv Ruska a z druhej strany snaha USA o vplyv v Európe. Štáty rozpadajúce sa Európskej únie si pomaly začnú vyberať, ku ktorej strane priľnú, ako ekonomicky, tak aj politicky. K vyššie uvedeným vplyvom, ktoré tlačia na Európu zvonku, sa pridáva vnútorný tlak vo forme silnejúcej imigračnej vlny, ktorá de stabilizuje kultúrnu a ekonomickú situáciu krajín zvnútra.

Európa má šancu
Má šancu sa prebudiť a pochopiť, že jednota založená na egu a výhodách pre pár krajín a niekoľko ekonomických subjektov, nie je udržateľná a neprospeje nikomu. Európska kultúra a obyvateľstvo sú veľmi vyspelé, preto máme teraz príležitosť poučiť sa z nezdaru rozpadajúceho sa Európsko Unio egoistického spojenia a uvedomiť si, že trvalo rastúce prosperity v Európe môžeme dosiahnuť, keď sa začneme spájať na základe skutočných princípov zjednotenia prírody.

Zjednotenie musí byť jednoznačne v prospech všetkým ľuďom v Európe, preto musí začať úrovňou sociálnej, a to na základe vytvárania pozitívnych medziľudských väzieb. Vo chvíli, keď začneme najprv budovať správne vzťahy medzi ľuďmi v jednotlivých krajinách, potom v Európe ako celku, všetko ostatné sa tomu prispôsobí a dôjde k náprave na všetkých úrovniach.

Nie je potrebné meniť či akokoľvek ovplyvňovať rôznorodé národy Európy, ich vlády, zvyky, kultúrne odlišnosti, presvedčenie či vieru a vyznania. To všetko musíme zanechať také, aké je. Je nevyhnutné rešpektovať individualitu krajín, národov i jednotlivcov. Jediné, o čo sa treba usilovať, je vytvorenie skutočného spojenia medzi ľuďmi, spojenie nad všetkými rozdielmi.

Kľúč a vzor leží priamo pred nami, v prírode
Tak ako je príroda spojená do jedného harmonického celku, bez toho, aby obmedzovala niektoré prvky, tak sa aj my musíme spojiť medzi sebou v prospech fungovania celku. Potom ako Európa uspejeme.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220779x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu