Založ si blog

Požiare v Austrálii, kde je skutočná príčina?

Aktuálne požiare v Austrálii zachvátili už približne päť miliónov hektárov pôdy, čo je oblasť väčšia než Slovensko. Zatiaľ čo celý svet sleduje horiace lesy a marný boj hasičských záchranných týmov, poďme sa pozrieť na širšiu príčinu nielen tejto veľkej prírodnej katastrofy.

Horiaca Austrália, pustošiaci hurikán Durian, zemetrasenie v Peru, extrémne suchá v Europe, to je len malý úlomok najväčších prírodných katastrof z posledných mesiacov. Musíme si uvedomiť, že príroda je živý organizmus, na ktorom sme úplne závislí. Je naším domovom a my s ňou musíme žít v harmonickom vzťahu a pristupovať k nej s rešpektom. Je ako naša matka, jež nás porodila, a nieje možné, aby sme sa k nej chovali inak než k našej vlastnej matke, teda s rešpektom sa o ňu starali po celou dobu nášho života.

Pokiaľ by sme videli vzájomnú prepojenosť celej prírody a všetkých ľudí na svete, potom by sme chápali, aké obrovské škody páchame svojím chovaním k prírode, a tým i nám samotným. Ľudstvo nabralo kolízny smer medzi sebou a prírodou pred mnohými rokmi a teraz sme už jen svedkovia, ako nás príroda pomocou katastrof negatívne koriguje, aby sme zmenili naše chovanie k nej a medzi ľuďmi navzájom.

Všetky aktivity vedúce k záchrane planéty vo forme fyzickej nápravy súčasného stavu nebudú mať úspech, pokiaľ sa nebudeme zabývať skutočnou príčinou katastrof. Môžeme vysadzovať lesy, čistiť more, zachraňovať veľryby, ale postupne zistíme, že tieto činnosti skrátka nikam nevedú. Všetko sa bude len zhoršovať. Samozrejme, je lepšie sa snažiť pomáhať než škodiť či byť ľahostajný, ale ekologické katastrofy tým neodvrátime. Skutočná príčina je inde.

Príroda na nás tlačí, aby sme napravili medziľudské vzťahy a pozdvihli sa nad nenávisť, ktorá sa v súčasnej dobe medzi ľuďmi šíri. To je skutočná náprava, to je dôvod, prečo nás príroda pomocou katastrof podnecuje k zmene postojov, chovania.

Čo sa stane, keď začneme pracovať na napravení vzťahov medzi ľuďmi? Akýkoľvek pozitívny krok vedúci k náprave medziľudských vzťahov sa hneď premietne do celého systému prírody. Kedykoľvek vytvoríme pozitívne spojenie s druhým človekom alebo sa pozdvihneme nad nenávisť a rozdiely, ktoré sú medzi nami, ihneď pozitívne ovplyvníme prírodu a jej spätný vzťah k nám.

Ekologické a prírodné katastrofy sa vďaka napraveným vzťahom medzi ľuďmi môžu stať minulosťou. Alebo je tiež druhá možnosť, pokiaľ sa naše medziľudské vzťahy zhoršia, katastrofy budú ešte horšie a rozsiahlejšie. Človek svojimi vzťahmi priamo úmerne ovplyvňuje prírodu, nech už vedome či nevedome, každopádne výber je na nás.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220603x
Priemerná čítanosť článkov: 2536x

Autor blogu