Založ si blog

Prečo sa koronavírusu nevyhnú slávni, bohatí ani mocní?

Slávni, bohatí, špičkoví športovci, herci, politici, svetové autority a ďalšie známe osobnosti – mnoho z nich ochorelo. Nikomu nepomôže sláva ani bohatstvo či vplyv. Príroda cez koronavírus posiela všetkým rovnaké posolstvo. Ako znie?

Všetci ľudia sú si rovní

Nezáleží na žiadnej z fiktívnych hodnôt, ktoré sme tisíce rokov ako ľudstvo budovali. Postavili sme ploty, hranice, budovali hierarchie, niekoho obdivovali a vyzdvihovali, iných zatracovali. Nič z toho nemá pevný základ v prírode, pretože z jej pohľadu sú si všetci ľudia rovní. Každý je rovnako dôležitý.

Koronavírus posúva ľudstvo na nový evolučný stupeň

Môžeme sa sťažovať, nariekať či bojovať, alebo sa snažiť pochopiť, kam nás príroda pomocou koronavírusu posúva. Takmer 6 000 rokov vývoja ľudstva pod vplyvom egoizmu, ktorý nás dostal na pokraj ekonomickej a sociálnej krízy, je na konci.

Človek je súčasťou prírody, kde sú všetky časti spojené do jedného harmonického celku. Tak ako každá časť v prírode musí svojou činnosťou a zapojením prospievať celku, tak aj človej musí prospievať spoločnosti, v ktorej žije. Namiesto získania výhody pre seba a na úkor druhých, musíme zmeniť svoje správanie a začať sa zaujímať o to, ako prospievať celku spoločnosti a druhým ľuďom. A nie premýšľať, ako druhých využiť pre svoj prospech, ako tomu bolo doteraz. Takto sme žili takmer 6 000 rokov.

Ako sami určite po prečítaní posledného odseku cítite, žitiu podľa princípu prírody je dnešná spoločnosť úplne vzdialená. Nielen, že je vzdialená, ale je pre ľudstvo nereálne takúto zmenu vykonať dobrovoľne. Preto príroda posiela katarziu, zmenu a posúva nás dopredu pomocou koronavírusu. Behom pár mesiacov nás vírus začal zbavovať všetkého nadbytočného a núti nás orientovať sa len na to, čo je pre náš život dôležité. A to sme ešte len na začiatku zmien.

Izolácia od spoločnosti nepomôže

Aj keby si niekto postavil izolovanú základňu na Mesiaci či pod morom, rovnako by ho aj bez styku s ostatnými koronavírus časom dostal. Koronavírus nie je epidémia, ale kód prírody, ktorý nás vedie k ďalšiemu vývojovému stupňu.

Jediné, čo nám proti koronavírusu pomôže, je spojiť sa

Snažiť sa vytvoriť medzi ľuďmi také spojenie, aby sme si navzájom pomáhali a podporovali sa. Tým budeme prebúdzať pozitívnu silu prírody a jedine tak sa môžeme koronavírusu zbaviť natrvalo.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael podniká útoky v Rafahu niekoľko hodín po tom, ako Hamas akceptoval návrh na prímerie

07.05.2024 06:50

Izraelské letectvo podniklo údery na viac ako 50 miest spojených s Hamasom a jemu blízkym organizáciám.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221864x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu