Založ si blog

Koniec športu a športovým prenosom tak, ako sme na ne boli zvyknutí

Môžeme sa sťažovať, ľutovať alebo sa na krízu spôsobnú koronavírusom pozrieť zo širšej- globálnej perspektívy, ako na pomoc prírody. Ak to spravíme, zistíme ako nám táto pandémia pomáha uvedomiť si a dúfajme aj odstrániť z našich životov to, čo nám neprospieva. To, čo sa nám, ľudstvu vymklo z rúk a sami si s tým nevieme poradiť. Jednou zo zasiahnutých oblastí je svet športu a športových podujatí.

Podstata športových podujatí pre inšpiráciu a rozvoj človeka po fyzickej stránke sa v dnešnej dobe celkom vytratila. Športového ducha nahradil biznis drahých prestupov, nezmyselne vysoké odmeny športovcov, sponzoring, vsádzanie, úplatkárstvo a z toho všetkého vyplývajúca nevraživosť medzi športovcami, šíriacimi až k samotným fanúšikom.

Milióny na pozadí zápasov pretvorili šport na ekonomickú činnosť na pochybných základoch so zištným cieľom, ktorý s myšlienkou športu nemá veľa spoločného.

Zavreté športoviská, zrušené zápasy, pozastavená olympiáda, nie je čoho ľutovať ba naopak. Vďaka koronavírusu dostáva naša spoločnosť možnosť vrátiť sa k normálnym hodnotám v mnoho aspektoch nášho života a športových stretnutí sú jedným z nich.

Šport sa môže opäť navrátiť do úlohy inšpirácie a motivácie pre všetkých, aby človek zatúžil športovať s priateľmi pre radosť, zdravie a posilnenie ľudského spolužitia.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221651x
Priemerná čítanosť článkov: 2519x

Autor blogu