Založ si blog

Dva dôvody, prečo som sa nechal zaočkovať vakcínou Covid

Očkovať alebo neočkovať – to je téma, ktorá v posledných mesiacoch rozdeľuje spoločnosť. Namiesto toho, aby sa spoločnosť v boji proti celosvetovej pandémii koronavírusu zjednotila a konala spoločne, rozdelila sa na dva nezmieriteľné tábory. Tí, ktorí sa nechali zaočkovať, a tí, ktorí sú proti očkovaniu.

Pri svojom osobnom rozhodovaní čerpám z múdrosti kabaly. Čo je kabala? Najstaršia veda na svete, ktorá vysvetľuje duchovný vývoj človeka a odpovedá každému na otázku: Aký je zmysel a cieľ života a ako ho dosiahnuť. Táto veda sa nazýva tiež vedou o spojení. Jej príspevok je aktuálny práve v dnešnej dobe, pretože celému svetu prináša vysvetlenie toho, ako sa máme ako ľudia správne spojiť, aby sme vyriešili problémy, ktorým v súčasnosti čelíme.

A teraz späť k dôvodom môjho rozhodnutia založeného na tejto múdrosti. Hovorí sa:

Lekár dostal právo liečiť
Lekári majú znalosti a možnosti ako liečiť ľudí. Preto ak ministerstvo zdravotníctva odporúča očkovanie, je to pre mňa dostatočný dôvod na to, aby som toto odporúčanie akceptoval.

Človek by sa nemal vyčleňovať zo spoločnosti
Žijeme v spoločnosti a sme jej súčasťou. Mali by sme akceptovať to, čo robí celá spoločnosť, a riadiť sa jej zákonmi a odporúčaniami. Čo je dobré pre celú spoločnosť, je dobré aj pre mňa, nie som výnimkou.

Ako môže moje rozhodnutie dať sa zaočkovať prospieť spoločnosti?
Aby som potenciálne ochránil ostatných pred sebou samým. Ako keď lekári operujú chorého človeka. Rúška nenosia preto, aby chránili seba, ale aby ochránili pacienta pred sebou samými ako potenciálnym zdrojom infekcie. Aj keď som teraz zdravý, niekedy v budúcnosti sa môžem stať prenášačom vírusu. Vnímam to tak, že týmto konaním a zámerom pomáham chrániť ostatných.

Tento článok vyjadruje môj osobný pohľad a prístup k očkovaniu vychádzajúci z mojej interpretácie múdrosti kabaly. Nikoho nepresviedčam ani nenabádam, aby urobil nejaké rozhodnutie.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221790x
Priemerná čítanosť článkov: 2520x

Autor blogu