Založ si blog

Hurikán Ida, zaoberáme sa jeho následkami, nepýtame sa na príčinu

Na pobrežie amerického štátu Louisiana vtrhol jeden z najsilnejších hurikánov za posledných 170 rokov. Desiatky mŕtvych, tisíce ľudí bez domova a elektriny. Pozastavenie ťažby ropy v Mexickom zálive so stratou 1,74 milióna barelov nevyťaženej ropy denne. Následné bleskové búrky a záplavy ochromujú USA. Škody dosahujú miliardy dolárov. Toto je len krátky výpočet následkov, ktoré zanechal hurikán Ida.

Príčina

Počet a intenzita prírodných katastrof na celom svete narastá. Nie je to náhoda, ani žiadny rozmar prírody. Príčiny požiarov, tornád, povodní, či dlhých období sucha, sa najčastejšie pripisujú klimatickým zmenám, ktoré sú dôsledkom nešetrných zásahov ľudstva do životného prostredia. Ide ale o nesprávnu interpretáciu.

Príroda nás netrestá. Nie je to tak, že by sme spôsobili nejaké znečistenie alebo ekologickú katastrofu, čo samozrejme správne nie je, a potom by sme za to boli potrestaní napríklad hurikánom.

Príroda ľudstvo usmerňuje a prebúdza, aby sa začalo zaujímať o to, prečo a akým spôsobom žijeme, aký je cieľ nášho života a ako sa máme správne zapojiť do vývoja našej planéty. Príčinou všetkých katastrof a kríz sú naše narušené medziľudské vzťahy, naše správanie sa voči sebe navzájom a predstavy, ktoré máme o iných ľuďoch.

Príroda reaguje na naše medziľudské vzťahy

Ak sa k sebe správame negatívne, navzájom sa vykorisťujeme alebo škodíme iným, stretneme sa s negatívnou reakciou prírody na naše správanie. To je to, čo teraz ako celé ľudstvo zažívame.

Ak sa budeme usilovať o pozitívne spojenie medzi ľuďmi, snažiť sa byť prospešní pre celú spoločnosť, potom sa stretneme s pozitívnou odozvou prírody.

Všetci vieme, že ako jeden ľudský celok sme prepojení a vzájomne závislí. Žijeme na jednej a tej istej planéte, sme informačne spojení prostredníctvom internetu a jedna krajina je ekonomicky závislá od druhej… Dodnes sme túto závislosť využívali hlavne negatívnym spôsobom, teda vo vlastný prospech, na úkor iných. Teraz je čas začať využívať toto prepojenie pozitívnym spôsobom, v prospech všetkých ľudí na Zemi.

Príroda čaká na naše kroky, a následne bude reagovať a rozvíjať nás vždy k tomu, aby sme sa globálne pozitívne spojili. Či sa tak stane pod tlakom prírodných katastrof, je už len na nás.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220538x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu