Založ si blog

Hej, koronavírus čo od nás chceš ? !

Počet nakazených koronavírusom dosahuje celosvetovo hodnoty takmer 450 000 ľudí. Prečo nám príroda poslala tento vírus? Je to katastrofa alebo príležitosť pre zmenu?

Ako každá minca tak aj tieto udalosti majú dve strany, dva možné uhly pohľadu. Z jednej strany kríza nevídaných rozmerov a ľudského utrpenia, ale zo strany druhej príležitosť k zmene nášho prístupu k životu.

Koronavírus nám pomôže zastaviť sa a začať robiť veci správne.
Ľudstvo sa dostalo do bodu, kedy už si sami nevieme pomôcť. Globálne otepľovanie, znečisťovanie planéty, ekologické katastrofy. Nedokážeme sa správne správať nielen k planéte ktorá je našim domovom, ale ani ako ľudia k sebe navzájom.

Vojnové konflikty medzi štátmi, produkcia nadbytku v niektorých rozvinutých krajinách a o pár tisíc kilometrov ďalej umierajú ľudia hladom.

Je úplne evidentné, že žiadna vláda ani svetové organizácie si za posledné desaťročie nevedeli s vyššie uvedenými problémami pomôcť. Všetko sa vďaka rozvoju našej civilizácie skrze náš egoistický prístup len zhoršuje a preto nám príroda posiela pomoc.

Pomoc, ktorá z nášho uhla pohľadu je katastrofou, ale vo výslednom efekte nás zastaví, umiestni do izolácie našich domovov a donúti nás prehodnotiť prístup k životu. Zastaví nás aby sme sa prestali naháňať za nezmyselnými vecami a donúti nás sa orientovať len na to čo je naozaj podstatné a dôležité pre život.

Ukáže nám, že pred prírodou sme si všetci rovní, žiadna rasa, žiadne hranice, žiadne sociálne rozdiely, koronavírus sa prenáša všade a nikto pred ním neutečie.

Máme príležitosť pochopiť túto situáciu a zmeniť svoj prístup k životu, k medziľudským vzťahom a k prírode samotnej. Prestať sa naháňať za ziskom a pôžitkom, ale vytvárať dobré medziľudské vzťahy a začať žiť v harmónii s prírodou.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221684x
Priemerná čítanosť článkov: 2519x

Autor blogu