Založ si blog

Pre mužov – práca nedefinuje muža, ani zmysel života

Na mužoch je od prírody uložená povinnosť zabezpečiť rodinu. No nie je to jediné,, čo muži majú vykonávať. Práca, ktorú muž vykonáva pre zabezpečenie rodiny nemá spoločné so životným poslaním a nemá to byť cieľom života.

Stratili sme sa v práci

V dnešnej konzumnej spoločnosti sme sa stratili v práci. Stala sa najme pre muža stredobodom pozornosti a náplňou celého dňa. Zarábať dostatok peňazí a k tomu našetriť na horšie časy, nakúpiť nepotrebné veci, ktoré o pár týždňov vyhodíme, aby sme si zabezpečili ešte novšie veci a stále dookola… Túto podstatu si uvedomuje, čím ďalej viac mužov a hľadajú východisko.

Poslanie muža, alebo zmysel života a jeho práca sú dve odlišné veci

Každý muž musí zabezpečiť rodinu s mierou, ktorá je nevyhnutne nutná. Samozrejme je dobré ak si nájde prácu, ktorá ho baví, naplňuje a má prínos pre ľudí. Týmto, ale podstata a účel práce v živote muža končí. Nie je potrebné venovať práci viac času než je nevyhnutne. Zarábať viac peňazí než je potrebné na zabezpečenie rodiny a bežného každodenného života. Nemali by sme padnúť do pasce a stotožniť sa s rolou „ práca – životné naplnenie a cieľ života“.

Poslaním života každého muža je dosiahnuť cieľ v odhalení zmyslu života v duchovnom ponímaní. Odhaliť dôvod bytia a kam nás príroda postupne smeruje. Muž by mal pracovať len nevyhnutne a zbytok času by mal venovať štúdiu o zmyslu života.

Vďaka štúdiu prinesie do rodiny znalosti o skutočnom fungovaní sveta, zmyslu života a svojej žene a deťom, ukáže ako sa správne vyvíjať a zapájať vedome do spoločnosti.

To se mám ještě ve čtyřiceti bát “Co mi na to řeknou rodiče?

05.06.2024

Tento týden jsme na konzultaci během pobytu ve tmě, řešili téma, které není vůbec neobvyklé. Martin ve svých čtyřiceti letech žije téměř spokojený život. Má práci, rodinu, své záliby a jediné, co mu přináší v životě starosti a stres, jsou pravidelné týdenní setkání s jeho rodiči. Každou sobotu bere svoji ženu a děti a jedou na rodinný sobotní oběd. Už [...]

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. mistovsrdci.cz Věnuji se tématům: Posílení sebevědomí, Poslání a seberealizaci člověka, Smyslu života. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 223562x
Priemerná čítanosť článkov: 2512x

Autor blogu