Založ si blog

Zrušenie Trampových profilov urýchľuje koniec sociálnych sietí

Niektoré sociálne média a ich hlavní predstavitelia v kontexte vývoja situácie okolo Donalda Trumpa pozastavili jeho sociálne profily.

Skutočné sociálne siete majú poskytovať priestor pre spojenie ľudí a informácii, možnosť vyjadriť sa všetkým ľuďom. Lídri týchto sietí sa pasovali do rolí nadradených sudcov, ktorí chcú diktovať, čo je pre druhých dobré a čo nie. Táto situácia nenastáva po prvý krát. Už v minulosti pozastavila niektoré média reklamy na kryptomery a naďalej povoľujú alebo cenzurujú určité oblasti ako informácie o covide atď.

Koniec sociálnych médií

Cieľom väčšiny súčasných sieti je ekonomický zisk. Teraz spoločne s cenzúrou výberu vodného obsahu si kopú svoj vlastný hrob. Doba, kedy tieto sociálne siete vo svojej súčasnej podobe skončí sa veľmi rýchlo blíži.

Ľudia nemajú chuť byť ovládaní a manipulovaní informáciami ako v minulosti za totalitných režimov, aby ich informácie a čas, ktorý trávia na sociálnych sieťach boli zdrojom ziskov pre pár vyvolených.

Akokoľvek by sa zdalo, že táto situácia nie je dobrá, opak je pravdou. Ľudia postupne začnú opúšťať tieto siete a objavia sa nové, ktoré budú naplňovať skutočnú podstatu sociálnych sieti, teda vytváranie skutočného spojenia medzi ľuďmi.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219896x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu