Založ si blog

Odkiaľ pochádza nedôvera k očkovaniu?

V posledných mesiacoch je stále silnejšia snaha väčšiny vlád presvedčiť svojich občanov, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. Motivácia ani nátlak zo strany vlád nezaberajú na tých, ktorí sú proti, čo vyvoláva ešte silnejšiu vlnu odporu voči očkovaniu a protipandemickým opatreniam.

Vládni úradníci sa márne snažia presvedčiť a argumentovať číslami. Ľudia jednoducho nedôverujú vládam ani prostrediu, v ktorom žijú. Bohužiaľ to nie je prekvapujúce. Ľudský život dnes je životom v nepriateľskom prostredí. Namiesto toho, aby sme verili, že nám niekto, ak to budeme potrebovať, pomôže, že to s nami niekto myslí dobre, sme sa ocitli v pasci nenávistných medziľudských vzťahov, kde každý chce využiť toho druhého vo svoj prospech.

Nielen vlády a politici myslia predovšetkým na seba. Väčšina ľudí má každodenné starosti so zabezpečením základných životných potrieb, platením rastúcich cien energií a hypoték. Vidia, že sú odkázaní sami na seba. Nikto im nepomáha, naopak, musia platiť dane, rôzne poplatky a poistné zmluvy, z ktorých profitujú veľké medzinárodné organizácie. Bohužiaľ, tieto medziľudské vzťahy sme si vybudovali prostredníctvom rozvoja nášho ega a egocentrického záujmu každého len o seba.

Ako môže niekto očakávať, že v takomto prostredí nedôvery a strachu, kde si myslíme, že „každý ma chce využiť“, sa niekto dobrovoľne a okamžite dá zaočkovať? Keďže akcie a hodnoty spoločností vyrábajúcich vakcíny raketovo stúpajú, z dobrej myšlienky pomôcť iným sa opäť stáva ekonomická kalkulácia a zisk pre pár vybraných akcionárov farmaceutických spoločností.

Jedno riešenie pre všetko

V našom živote máme len jednu úlohu, a tou je budovanie správnych medziľudských vzťahov. Namiesto toho, aby sme využívali iných pre svoj vlastný prospech, mali by sme sa snažiť pomôcť ľuďom, aby sa v našej spoločnosti cítili bezpečne. Vytvoriť medzi všetkými prostredie a pocit bezpečia, ako keď sme boli malí a cítili sme sa bezpečne v rodinnom kruhu. Vedeli sme, že sa vždy môžeme spoľahnúť na rodičov, na teplo domova, že nám pomôžu a nikto nám neublíži. Nápravou medziľudských vzťahov vyriešime všetky problémy dneška.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Dva milióny za fotografie s pávom

07.02.2022

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach? Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 219897x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu