Založ si blog

Dva milióny za fotografie s pávom

Túžba byť poriadne vidieť na sociálnych sieťach už nie je len cieľom mladej generácie influencerov, technologických alebo obchodných spoločností, ale aj vlády a jej úradníkov. Čo sa však stane, keď česká vláda zaplatí takmer dva milióny za fotografie ministra s pávom v rámci PR na sociálnych sieťach?

Úsmev, ale hlavne zdesenie bežných ľudí a celej politickej scény. Vysvetlenie, že nejde o osobnú reklamu, ale o formovanie mediálneho obrazu celého ministerstva financií, situáciu neupokojí, najmä dnes, keď štátny dlh v septembri 2021 predstavoval 2 334 miliárd korún, čo je 30,8 % HDP.

Vláda je zrkadlom spoločnosti

Musíme si uvedomiť, že celá naša spoločnosť je v skutočnosti rozbitá, a že vzťahy fungujú na egoistických základoch. Každý hľadá výhody len vo svoj prospech. Naše medziľudské vzťahy sú založené na neustálej súťaži vo využívaní iných ľudí a každej príležitosti na osobné obohatenie.

Fungovanie vlád a ich ministrov odráža stav spoločnosti, z ktorej pochádzajú. Určite neočakávame, že sa štátni úradníci budú správať inak? Majú len viac príležitostí, takže ich viac využívajú „pre seba“. To, čo niektorí obyčajní ľudia robia v malom, oni robia vo veľkom.

Nie vládu je treba zmeniť, ale seba

Keď si my, celá spoločnosť alebo aspoň jej väčšia časť, uvedomíme, že problémom sme my sami a to, ako sa správame k iným ľuďom, môžeme začať pracovať na svojej náprave. Preskúmať svoje myšlienky a činy pomocou vnútornej otázky: „Ako môžem prospieť iným ľuďom?“ namiesto „Ako ich môžem využiť vo svoj prospech“. Vtedy si uvedomíme, že máme dosť práce sami so sebou a nebudeme sa zaoberať tým, čo robia iní.

Kedy budeme k vláde vzhliadať ako dieťa k matke?

Postupne, deň za dňom, ak začneme korigovať svoje správanie a vzťahy s inými ľuďmi, začne sa meniť aj celé naše okolie. Časom sa do vlády dostanú ľudia, ktorí nám budú svojím správaním ísť príkladom a my k nim budeme môcť vzhliadať ako dieťa k rodičom a kopírovať ich správanie.

Aby sme opustili začarovaný kruh reťazenia sebeckých činov a ich deštruktívnych dôsledkov v našom živote, máme príležitosť a jedinú šancu začať každý sám u seba.

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Don’t Look Up! K zemi hľaď! alebo čo máme spoločné s filmom?

19.01.2022

Na čele rebríčka najlepšie hodnotených filmov sa umiestnila katastrofická komédia Don’t Look Up. Hrá v ňom dvojica astronómov, ktorí sa snažia varovať ľudstvo pred veľkým meteoritom, ktorý zasiahne Zem a spôsobí totálnu skazu. Dvojica astronómov prezentuje fakty a informuje médiá, vládu a ľudí na celom svete o zrážke meteoritu so Zemou. Nikto ich však neberie [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Vladimir Böhm

Vladimír je študentom medzinárodnej akadémii Bnei Baruch kabacademy.eu/cz/ , ktorá sa zaoberá autentickou kabalou - vedou o spájaní sa ľudí medzi sebou, ktorá rozkrýva odpoveď na otázku ,,Čo je zmyslom života" a ako to dosiahnuť... Publikuje články a videá s interpretáciou aktuálnych udalostí vo svete prostredníctvom prírodných zákonov. Viac o Vladimírovi nájdete tu vladimirbohm.cz/.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 87
Celková čítanosť: 220562x
Priemerná čítanosť článkov: 2535x

Autor blogu