Založ si blog

Späť do starých koľají či do novej spoločnosti, alebo koronavírus 2, alebo šťastný život?

Vláda začína pomaly uvoľňovať karanténne opatrenia a ľudia sa môžu začať vracať do práce a svojich spoločenských životov. Návrat spoločnosti k jej fungovaniu v dobe po koronavíruse závisí od miery pochopenia príčiny jeho vzniku.

Pochopili sme zdvihnutý prst prírody?
Príroda nás s pomocou koronavírusu zastavila a vyslala posolstvo, aby sme nepokračovali vo svojom egoistickom rokovaní proti prírode samotnej, teda drancovanie jej zdrojov a ničenia planéty. Takisto nás od seba oddelila a poslala do karantény, aby sme mali čas sa rozmyslieť, uvedomiť si stav kam sme došli, aby sme už v budúcnosti nevytvárali medziľudské vzťahy za účelom, keď jeden využíva druhého pre svoj vlastný prospech.
Príroda nám ukázala a ukazuje, že sme malé súčasti jedného veľkého integrálneho celku, ktorý je prepojený a všetci sme na sebe vzájomne závislí. Všetci sa musíme starať o prospech celku, spoločnosti a mať zámer žiť v harmónii s prírodou. Teraz v stave návrate stojíme na pomyselnom rázcestí.

Vstup do novej spoločnosti
Ak sme pochopili toto posolstvo, môžeme sa postupne vracať do práce a produkovať iba veci a služby, ktoré sú v prospech celej spoločnosti. Obmedziť drancovanie prírodných zdrojov a s tým aj súvisiacu spotrebu a produkciu nadbytočných vecí.
Návrat do spoločného sociálneho života je takisto podmienený nápravou, aby sme sa snažili vytvárať medziľudské vzťahy, ktoré sú prospešné pre všetky zúčastnené a pre celú spoločnosť. Nie vzťahy, ktoré sú založené na využívaní druhého vo svoj prospech.

Späť do starých koľají = nový vírus a ďalšie korekcie
Ak sme nepochopili vyššie uvedené posolstvo prírody a chceme sa vrátiť späť do starých koľají, teda spotrebovávať a produkovať nadbytočné služby a výrobky, drancovať planétu a využívať druhých pre vlastný zisk aj to nám príroda umožní, ale …
Pošle nám opäť korekciu vo forme mnohonásobne drastickejších vírusov Covidov 2 či 3, korekciou vo forme ďalších prírodných katastrof, či už cunami, nedostatok vody, zemetrasenia a mnoho ďalších. Príroda na nás bude tak dlho vyvíjať tlak, než pochopíme, že sme súčasťou integrálneho celku prírody a musíme zmeniť naše správanie, vybudovať novú spoločnosť na základoch vzájomnej zodpovednosti medzi sebou a v harmónii s prírodou.

O raji na zemi či Covidovej pandémii rozhoduje teraz každý z nás tým, s akým zámerom sa vrátime do práce a do našich medziľudských vzťahov.

otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

01.05.2024

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě. Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a [...]

Extrémne horúčavy v Európe – môžu za ne skleníkové plyny?

31.07.2022

Francúzsko na juhozápade hlási až 42,6 stupňa Celzia. Požiar v Španielsku už zničil 25 000 hektárov porastu a ďalší požiar je hlásený aj v nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko. Chorvátska Istria obmedzuje množstvo vody, ktorá je k dispozícii pre turistov a na údržbu verejných priestranstiev. Zoznam účinkov extrémnych horúčav a účet za ne by mohol ešte dlho [...]

Zbaviť sa závislosti na plyne nepomôže

24.07.2022

Ako sa zbaviť závislosti na ruskom plyne a ako ho nahradiť? Táto téma zamestnáva politikov v celej Európe. Všetko, čo je ruské, dostalo nálepku zakázané, odmietnuté, odstrihnuté, vzdialené. Stručne povedané – dať jasne najavo, že vojna je neprijateľná. Na jednej strane je logickým a správnym krokom, že nechceme ekonomicky podporovať krajinu, ktorá vyvolá vojenský [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Vladimir Böhm

Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj. Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl. osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/v…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 221826x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu